TIMP LIBER: Relaxare în staţiunea Băile Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum turiştii de altă dată lipsesc, liniştea vă poate prinde bine. Deşi soarele nu mai încălzeşte ca în plină vară, o baie în apa termală de la Băile Heculane poate fi exact ceea de ce aveţi nevoie în weekend.

Turiştii de sezon s-au evaporat din staţiunea Băile Heculane, însă weekendurile sunt mai animate ca niciodată. Apele termale îi aduc pe turiştii din vestul ţării, dar nu numai, chiar şi cu cortul. „Ne place să venim la Herculane. În medie, cam un weekend pe lună, stăm cu cortul în zona 7 Izvoare. Este linişte, iar acum numărul turiştilor a scăzut şi nu mai este atâta agitaţie. Este chiar liniştitor să stăm la marginea pădurii pentru două zile”, a spus Alina Alexandru, o reşiţeanca de 32 de ani.

La fel ca şi ea procedează şi alţi turişti, mulţumiţi de preţurile mici din staţiune. „Cum bate vântul atunci când vine vorba despre turişti care să stea un sezon întreg, agenţii economici au lăsat mult din preţuri, ca să câştige şi ei, măcar la final de săptămână”, a explicat localnicul Marian Cristinel.
De exemplu, cea mai ieftină ciorbă de burtă costă 6 lei, un mic, cu tot cu pâine şi muştar costă 1,5 lei cel mai ieftin, iar o halbă de bere, cel mult 3 lei. Preţurile la cazare variază între 80 de lei pe noapte, cea mai ieftină, şi 260 de lei camera dublă, la cea mai scumpă pensiune din Herculane.

RECOMANDĂRI DE WEEKEND

Grătar pe malul lacului Secu



Malurile lacului Secu sunt ideale pentru petrecerea timpului liber, iar reşiţenii pot găsit un loc perfect pentru a încinge grătarul. Vremea frumoasă este favorabilă şi unei băi pe cinste în lac. Atenţie unde aruncaţi gunoiul!

image

Atletism pe stadion
Stadionul de atletism din Lunca Bârzavei e locaţia ideală pentru a pierde din greutate. Pista pentru atletism poate fi folosită de reşiţencele care vor să scape de kilograme. Băncile sunt la tot pasul, pentru a vă odihni.

Excursie pe Semenic
Dacă nu ai mai fost demult pe Muntele Semenic, poţi face o excursie în aer curat. Chiar dacă obiectivele de pe versant sunt în paragină, dacă prideţi o zi însorită puteţi admira chiar şi Dunărea.

Vizită la Muzeul Banatului Montan
Reşiţenii pot să viziteze la acest sfârşit de săptămână Muzeul Banatului Montan, situat pe B-dul Republicii Nr. 10. Una dintre expoziţiile deschise pentru public este printre cele mai rare din România. Expozitia cuprinde elemente arheologice: unelte de cremene din paleolitic, neolitic, bronz, Hallstatt, epoca dacică, ceramică romană, cărămizi cu ştampile, materiale din castrul Berzovia, epoca medievală şi multe altele. Programul de vizitare este de marţi până sâmbătă de la orele 9.00-17.00.

Setea de adrenalină, potolită pe apele repezi

image

Ţi s-a spart mingea de fotbal? Te-ai săturat de biliard sau darts? Nu-ţi mai merge bicicleta? Nicio problemă, acum poţi să-ţi testezi curajul. Vertical Adventure te invită să-ţi potoleşti setea de adrenalină cu o doză de rafting pe Cheile Nerei. Coborârea cu barca pneumatică pe râurile repezi ale Nerei este un mijloc excelent de relaxare, dar şi o distracţie de neuitat. Pentru acest gen de distracţie nu trebuie decât să-ţi faci o echipă de minim şase prieteni şi să scoţi din buzunar 150 de lei.

Endu-ro gratuit la Văliug
Decât să ai o duminică plictisitoare, mai bine îţi iei motorul de enduro şi mergi la Văliug, unde te aşteaptă o pistă amenajată special pentru acest sport. Aşa că, înainte să intri în comună, pe partea stângă te aşteaptă o porţie bună de distracţie, fără să distrugi ariile naturale protejate sau să rişti amenzi. Partea bună a lucrurilor este că nu trebuie să scoţi bani din buzunar. Deşi amenajarea pistei a costat administraţia destul de mult, localnicii se mulţumesc numai să le ofere un loc de cazare turiştilor.

Plimbare la Muzeul de Locomotive, în aer liber


Exponatele îşi aşteaptă vizitatorii

image

Garniturile vechi, pline de istorie şi semnificaţie pentru oraş, îi aşteaptă, în zona Triaj, pe reşiţenii care s-au săturat să se plimbe doar prin parcuri. Nu doar reşiţenii vizitează muzeul, ci români din toată ţara încep să fie curioşi de singurul muzeu în aer liber din Europa, mai ales că intrarea este liberă. Cei care vin aici trebuie să ştie însă că nu au voie să se urce pe exponate. Zilele frumoase din următoarea perioadă pot fi un motiv în plus pentru a petrece câteva ore în acest muzeu. Aici, cărăşenii pot admira 16 dintre cele mai importante locomotive fabricate la Reşiţa. De asemenea, cei care nu cunosc istoria locomotivelor au ocazia să îşi îmbunătăţească şi cunoştinţele. (Mianda Mladin)

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite