Supă cremă în trei culori. O combinaţie de legume şi un contrast rafinat de arome
0
Pentru reţeta de astăzi, bucătarul reşiţean Uica Mihai a decis să vă testeze şi creativitatea, pe lângă talentul de a găti,
Pentru supa cremă în trei culori, Uica Mihai recomadă legumele care pot colora zeama, dar care au şi un gust deosebit. Bucătarul reşiţean explică mai jos cum se combină aceste legume pentru cea mai colorată supă pe care aţi pregătit-o vreodată.
“Fierbe separat după cum urmează:
- 1 kilogram de sfeclă;
- 1 kilogram de morcovi;
- 1 kilogram de albitură (ţelină, pătrunjel, păstârnac în cantităţi egale).
Pasează fiecare dintre aceste legume separat, pentru a obţine paste destul de dense. La sfeclă adaugă sare, piper, zahăr coriandru pisat şi un praf de chimion. La morcov adaugă sare, piper, zeamă de lămâie, ulei de măsline şi boia de ardei iute. La albituri adaugă sare, piper, usturoi pisat, şi o linguriţă de hrean ras foarte fin. Diluaţi cremele fiecare separat, cu supă de legume, fierbinte pentru a obţine o consistenţă potrivită .
Serviţi aşezând în farfurie cele trei supe-cremă în aşa fel încât să formeze pete de culoare intercalate după fantezia fiecăruia. Contrastul de culori şi arome fac din această combinaţie un rafinament gastronomic de înaltă clasă”, spune Uica Mihai.