Statuia de la Herculane care trage de urechi turiştii mitocani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşeurile lăsate de turişti au devenit peste noapte obiecte de artă şi semnal de alarmă pentru lipsa de bun simţ. Aproximativ 50 de tineri din Asociaţia Valea Cernei s-au strâns de 1 Mai  în Băile Herculane, pentru a aduna pet-urile din Cheile Cernei şi zona 7 Izvoare.

Tinerii au strâns gunoaiele lăsate de cei care au venit să petreacă Ziua Muncii. De pe malurile Cernei şi din poieni din zonă s-au adunat aproximativ două tone de deşeuri. „Am strâns gunoaiele din Valea Cernei şi de pe cursul de apă al râului Cerna. Le-am explicat turiştilor sosiţi în zonă cât de rău afectează aceste resturi mediul înconjurător”, a declarat Avram Marian, preşedintele asociaţiei ecologiste.

Maria Dima este doar una dintre tinerii care şi-au sacrificat zilele libere pentru o acţiune civică. „Am venit de la aproape 200 de kilometri, fiindcă zona este deosebit de frumoasă, iar cei care vin la grătar nu conştientizează că toate aceste resturi lăsate în natură, într-o bună zi, se vor întoarce împotriva noastră”, a spus voluntarul.

Din pet-urile adunate, tinerii au făcut un peşte uriaş, care a fost plimbat prin Băile Herculane pentru a atrage atenţia turiştilor care lasă gunoaie şi pentru a le aminti de cei şapte ani de acasă. Ion Ardeleanu, unul dintre turişti, a lăudat iniţiativa tinerilor. „Este de apreciat ce au făcut, dar degeaba, dacă omul care vine la grătar nu îşi aduce de acasă un sac să îşi strângă resturile”, a spus Ardeleanu.

Ecologiștii au dat o lecție turiștilor

La acţiune au participat 50 de voluntari veniţi din Cetatea Băniei. Au fost colectate două tone de deşeuri aruncate pe malurile Cernei în zona cuprinsă între Cheile Bobotului şi 7 Izvoare. Gunoiul a fost apoi transportat la haldina de gunoi a oraşului Băile Herculane. În zilele următoarele peştele urmează să fie lansat pe râul Cerna, iar eco-voluntarii speră că aşa vor reuşi să-i înveţe pe români cum să aibă grijă de natură.

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite