Reşiţenii stau de 24 de ore fără apă potabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţenii s-au trezit cu noaptea-n cap ca să îşi facă revervele de apă.
Reşiţenii s-au trezit cu noaptea-n cap ca să îşi facă revervele de apă.

Oamenii au ajuns la capătul răbdărilor şi spun că este inadmisibil ceea ce se întâmplă în oraş.Peste 30.000 de locuitori ai oraşului de pe Bârzava trăiesc ca în Evul Mediu, fără să aibă apă care să le curgă la robinete. 

În cursul zilei de luni, oficialii de la SC Aquacaraş SA anunţau pentru marţi întreruperea apei potabile între ora 08 şi 20.00, pentru trei zone ale oraşului, printre care şi cel mai populat cartier din Reşiţa, Lunca Bârzavei. 

Supăraţi de anunţ, oamenii nu au avut încotro şi au oprit apa în sticle şi găleţi. “Am auzit că mai au puţin şi termină cu lucrarea asta, dar ceea ce se întâmplă este bătaie de joc”, spune Andrei Mirea, de 27 de ani, reşiţeanul care a avut o surpriză neplăcută în cursul acestei dimineţi: nici astăzi apa nu a curs la robinet.

“Câtă bătaie de joc va mai îndura populaţia onestă a acestui oraş, reşedinţa de judeţ, de la nişte indivizi care ignoră, până la urma urmei, bunul simţ”, spune Constantin Gava, un alt reşiţean.

Explicaţii “oficiale”

Conducerea SC Aquacaraş SA vine cu explicaţii în faţa reşiţenilor şi îl acuză de incompetenţă pe constructor. “Din cauza lipsei crase de organizare şi de experienţă a celor implicaţi în executarea lucrărilor societatea nu a putut relua furnizarea apei potabile, deşi a fost pregătită să facă asta”, spune Adina Almăjan, purtătorul de cuvânt al societăţii. 

Mai marii de la Aquacaraş se gândesc acum, chiar să rupă contractul de colaborare cu firma care realizează lucrările ISPA. “Societatea va lua măsuri drastice împotriva constructorului şi vom merge până la rezilierea contractului încheiat”, a adăugat Adina Almăjan.

Reprezentanţii SC Aquacaraş SA mai spun că ei eu fost pregătiţi pentru reluarea apei potabile conform anunţului, personalul de la Hidroconstrucţia nu a fost capabil să îşi asume angajamentul asumat, acela de a finaliza lucrările programate până la ora anunţată public. Astfel întârzieriile au fost cu aproape opt ore.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite