Prosperitatea și norocul din 2011 le aduc specialitățile consumte de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camembert
Camembert

Carnea de cocoș, de pește și de porc sunt nelipsite de pe masa cărășenilor de Anul Nou. În plus față de celelalte zone ale țării, specifice doar pentru zona Banatului, sunt gogoșile, semn de hărnicie și prosperitate.

Bucatele din meniul de Anul Nou sunt pline de semnificații pentru cei care le consumă. Din moși strămoși, se păstrează neschimbate și sunt foarte importante pentru fiecare cărășean care își dorește un an nou mai bun decât cel care se încheie.

„De obicei, oamenii nu mănâncă ceea ce râşcâie. Ei preferă cocoşul, curcanul sau raţa, ca să aibă noroc în anul care urmează. Peştele semnifică prosperitatea, iar gogoşile sunt semn de hărnicie”, a declarat pentru „Adevărul de Seară Reşiţa”, Gheorghe Ţunea, directorul Centrului pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin.

Tocmai din acest motiv, găina este scoasă din meniu. Nimeni nu și-ar dori să încalce una dintre principalele superstiții de Revelion. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite