Primul weekend al tinerilor reșițeni la cort cu grătar şi bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de tineri au profitat de minivacanţa de 1 Mai şi au invadat poieniţele din zonele turistice montane. Staţiunile Secu, Văliug sau Trei Ape au fost principalele destinaţii ale reşiţenilor, dar şi ale timişorenilor pasionaţi de munte.

Tinerii care au vrut să îşi prelungească distracţia de 1 mai şi-au desfăcut corturile la Secu şi au mai stat şi astăzi să se bucure de vremea bună, priveliştea lacului, fumul de grătar şi berea pusă la rece. Toate zonele din jurul Reşiţei au fost împânzite de corturi. Turiştii au venit din Reşiţa, Timişoara, Lugoj sau Caransebeş. Staţiunile Văliug, Trei Ape sau Secu au fost destinaţiile preferate ale cărăşenilor.

„Noi am venit vineri, dar stăm şi astăzi pe malul lacului alături de prieteni. Suntem 15 persoane în total. Am pus în poieniţă cinci corturi. Venim în fiecare an în zonă pentru că este linişte şi peisajul este superb”, a spus Cornel Pârvu, unul dintre petrecăreţi.

Meniul principal al celor care îşi petrec sfârşitul de săptămână în aer liber este alcătuit din preparate pe grătar şi multă bere. „Ne-am pregătit cu mici, pulpe de pui şi bere. Seara obişnuim să facem şi un mic foc de tabără şi ascultăm muzică”, a mai spus  Cornel Pârvu.

Văliugul, neîncăpător

Poieniţele din jurul staţiunii Văliug au fost şi ele asaltate de adepţii vacanţelor la cort. Şi aici au sfârâit grătarele încă de dimineaţă. „Am venit de ieri. O să stăm şi astăzi aici şi ne bucurăm că vremea ţine cu noi”, a spus Caius Petre, un timişorean.

Turiştii au găsit în aceste zile toate zonele turistice foarte curate, pentru că deşeurile au fost strânse de reprezentanţii Ocolului Silvic Reşiţa şi ai Primăriei Reşiţa. Inspectorii de la Garda de Mediu sunt pe teren şi vor aplica amenzi turiştilor care lasă gunoiul în natură.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite