Primarul corupt al Văliugului află abia la anul dacă face sau nu puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Mocanu a fost găsit vinovat de două instanţe până acum pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, numai că, Tribunalul Caraş-Severin i-a dat o pedeapsă privativă de libertate, în timp ce, Curtea de Apel Timişoara i-a aplicat una cu suspendare. 

Prins în flagrant în timp pe primea 3.000 de euro de la un investigator pentru a aranja cu consilierii locali câştigarea licitaţiei de concesionare a unui teren în comună, Marius Mocanu a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare de către instanţa de fond de la Tribunalul Caraş-Severin. Procurorii au arătat în rechizitoriu că edilul-şef cerea şpagă câte un euro pentru fiecare metru pătrat de teren concesionat de către adminsitraţia locală.


    Mocanu şi-a schimbat radical atitudinea în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Timişoara, recunoscând că a băgat bani murdari în buzunar, iar asta l-a ajutat să părăsească penitenciarul. Cel puţin pentru o vreme, dar are şanse mari să nu se mai întoarcă după gratii. “Instanţa admite apelul declarat de inculpatul Mocanu Marius, împotriva sentinţei penale nr. 56/2011 pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin în dosarul nr. 1301/115/2011. Desfiinţează sentinţa apelată şi, rejudecând cauza, dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 3 ani şi 3 luni închisoare aplicată de instanţa de fond şi stabileşte un termen de încercare de 6 ani”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Timişoara.


    Mocanu s-a întors acasă, dar reprezentantul Ministerului Public a făcut recurs, ultimul cuvânt aparţinând acum magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Fostul primar din Văliug se va prezenta în faţa instanţei supreme la data de 25 ianuarie 2012.    

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite