Primarii se luptă în proiecte imobiliare: după așezarea lacustră, urmează sat de vacanță

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii au un muzeu, în mijlocul munţilor
Localnicii au un muzeu, în mijlocul munţilor

Primariii din Caraș-Severin nu pot sta cu mâinile în sân, dacă tot au auzit că la Bezasca se ridică un sat de vacanță lacustru. Așa că, aleșii locali din Văliug au așternut și ei pe hârtie un proiect care se referă la construirea unui sat de vacanță, cu tot cu bază sportivă.

Consiliul local a dat deja un nou nume aşezării, Franzdorf, iar terenurile au luat deja calea intabulării. Satul de vacanţă va cuprinde în jur de 15 pensiuni, o bază sportivă, de aproximativ 5.000 mp, două pontoane de agrement, dar şi spaţii destinate turiştilor şi sportivilor, ce vor avea nu doar specific bănăţean.

Proiect și la Berzasca
Administrația locală din Berzasca a câștigat un proiect european, a cărui valoare depășește 1,5 milioane de euro. De altfel, 800.000 de euro au ajuns deja în contul Primăriei. Amplul proiect vizează crearea unui complex turistic. În iunie 2011, Yahturile vor debarca în Caraș-Severin, pe malul Dunării.

Proiectul imobiliar vizează malurile Dunării pentru ridicarea unei stațiuni, așa cum numai în Dubai mai vezi. Nu are încă un nume comercial, dar potrivit proiectului, turiștii se vor putea caza în bungalow-uri ridicate pe piloni.

Viitoarea stațiune ar putea așeza Berzasca pe harta turistică a lumii Berzasca. „Am primit deja o parte din bani și, pentru test, ca săvedem cum se comportă la apă, am înfipt câțiva piloni în Dunăre. Aceștia au fost aduși tocmai din Germania”, spune Gheorghe Furdui, primarul comunei Berzasca. Edilul speră ca și oamenii să își găsească de lucru, odată ce complexul turistic este finalizat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite