Primăria are în plan construirea de piste şi parcări imaginare de lux în Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat un alt studiu de trafic pentru realizarea de parcări noi şi piste pentru biciclişti. Suma de care trebuie să facă rost municipalitatea se ridică la peste 12.000 de lei pentru mai multe zone din cartierul Govândari. În şedinţa de ieri, consilierii au trecut rapid peste punctele de pe ordinea de zi.

În şedinţa de ieri, consilierii au trecut rapid peste punctele de pe ordinea de zi. Nicio obiecţie nu a fost ridicată pentru reabilitarea carosabilului şi construirea de noi parcări şi piste pentru biciclişti de pe bulevadrul Muncii, strada Făgăraşului, Calea Caransebeşului, Ţarcului, Progresului şi Herculane.

Conform proiectului de hotărâre, lucrările ar trebui executate în maximum 24 de luni, dar suma necesară depăşeşte 12.000 de lei, dintre care 10.000 de lei reprezintă construcţia şi montajul lucrărilor. „Au fost analizate o serie de străzi. Se impune o extindere a carosabilului şi implementarea unei piste de biciclişti. Urmează alte două studii de fezabilitate, după care vom prezenta date cu privitre la accesarea de fonduri şi sursa de finanţare“, a afirmat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

Borduri în centru

Investiţiile cu privire la carosabil nu se opresc aici. În aceste zile, se lucrează la asfaltarea şi aplicarea de borduri noi în zona Complexului Henn. „Investiţia se ridică la 70.000 de lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor este la sfârşitul acestei săptămâni“, spune Liviu Gârtoi, directorul Direcţiei de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului. În general, reşiţenii sunt încântaţi atunci când vine vorba de pistele de biciclişti sau locuri noi de parcare.
„ Acest lucru ar trebui realizat cât de curând. Vara este anotimpul oportun să facem mişcare, iar reşiţenii preferă mersul pe bicicletă. Pistele pentru biciclete sunt locul ideal pentru a te plimba în voie“, spune Alexandra Hocher, în vârstă de 16 ani.

Credite pentru amenajarea oraşului


La începutul săptămânii trecute primarul lansa ideea de a contracta un credit pentru efectuarea mai multor lucrări. Municipalitatea se gândeşte la un credit, deşi până acum mai are un credit de 10 milioane de lei pentru parcul industrial şi unul de 20 de milioane de lei pentru reabilitarea centrului şi a Bazinului Olimpic.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite