Locurile de cazare la festival au fost deja epuizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, deja celebrul eveniment de jazz de la Gărâna are loc la sfârşitul lunii iulie, în perioada 21-24. Pensiunile din zona Văliug-Brebu Nou au oferit pachete de cazare pe perioada festivalului, iar turiştii s-au înghesuit să le cumpere.

Festivalul de Jazz de la Gărâna i-a mobilizat pe cei care iubesc muzica bună cântată în aer liber încă de pe acum. Spre exemplu, la Gărâna, unele pensiuni au epuizat locurile de cazare în perioada 21-24 iulie, atunci când are loc festivalul din acest an.

„Ultimele locuri le-am rezervat chiar înainte de Paşi. Nu avem cazare pe noapte, ci este o ofertă de cazare de patru zile cu demipensiune, la preţul de 650 de lei”, a spus Monica Paşcalău, administratorul unei pensiuni cu 22 de locuri de cazare. Femeia spune că cei mai mulţi clienţi vin din Bucureşti, Iaşi şi Cluj. „Mulţi dintre ei s-au cazat la pensiunea noastră şi în anii trecuţi. De altfel, îi şi cunoaştem deja şi ne bucurăm că vin la noi şi anul acesta”, a adăugat proprietara pensiunii.   

O pianistă, cap de afiş


Organizatorii se pregătesc încă de pe acum să satisfacă preferinţele turiştilor. „Sunt locuri în plus pentru agenţii economici”, a spus Marius Giura, organizatorul festivalului. În ce priveşte lista de invitaţi care vor cânta nu este bătut nimic în cuie, cu excepţia capului de afiş. „Hiromi Uehara va veni. Este una dintre cele mai bine cotate pianiste din lume. Pînă la debutul său oficial, consemnat în 2003, Hiromi a concertat în întreaga lume participînd la numeroase festivaluri de jazz”, a adăugat Marius Giura.

Hiromi a început să cânte la pian la vârsta de 5 ani. Apoi, la vîrsta de 8 ani, a continuat cu muzica jazz, după care, la 14 ani, deja concerta cu Orchestra Filarmonică din Cehia. Pe lista festivalului din acest an mai apare şi Avishai Cohen, Frederika Krier sau Thomas Stronen.

Prognoza se anunţă favorabilă

Pentru perioada 21-24 iulie prognoza meteo se anunţă a fi una favorabilă turiştilor şi muzicii jazz. Organizatorii sunt optimişti şi le place să creadă că anul acesta ploaia nu va mai inunda corturile oamenilor. Cu toate acestea, vremea în zona montană este imprevizibilă, iar turiştii şi-ar putea alege un loc de campare protejat de râul care riscă să îi inunde. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite