Localnicii din Văliug pun presiune pe magistraţii cărăşeni ca să îl scoată din arest pe primarul şpăgar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prins în flagrant în timp ce primea 3.000 de euro şpagă de la un investigator sub acoperire pentru a aranja cu consilierii locali concesionarea unui teren şi arestat preventiv pentru 29 de zile, primarul comunei Zăvoi cere instanţei să-l elibereze condiţionat.

Avocaţii edilului-şef din Văliug au formulat o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar după ce Tribunalul Caraş-Severin şi Curtea de Apel Timişoara au dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 29 de zile. “Mi s-ar părea normal ca această cerere să fie admisă pentru faptul că, la punerea în libertate sub control judiciar, nu avem în vedere temeiurile care au stat la baza luării măsurii arestării preventive.

Eliberarea sub control judiciar are în schimb în vedere faptul că, inculpatul, prin comportamentul său, nu poate să altereze sau să compromită desfăşurarea cu celeritate a urmăririi penale. Nu cred că se mai impune în momentul de faţă menţinerea clientului meu în arest deoarece probele sunt administrate în proporţie de sută la sută, iar scopul arestării preventive în faza de urmărire penală tocmai ăsta este.

Atâta timp cât urmărirea penală este finalizată, nu mai poate fi influenţată de către inculpat. Eliberarea sub control judiciar este practic o suspendare a mandatului de arestare, cu anumite interdicţii impuse inculpatului”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

În plus, Mocanu se bucură şi de susţinerea a sute de localnici. “Este susţinut de o comună întreagă şi vom depune la dosar tabele cu sute de semnături ale oamenilor din comună care cer să fie pus în libsertate. Practic, arătăm că nu e un pericol public”, a adăugat Bolosin. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite