Începe Gărâna Jazz, cel mai important festival din Munţii Banatului. Programul şi ultimele detalii privind accesul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi, de la ora 18,00, începe Gărâna Jazz Festival cea de-a XXIV-a ediţie acelui mai important festival desfăşurat în Munţii Banatului.

Organizatorii anunţă o ediţie neobişnuită, pe de o parte datorită condiţiilor de desfăşurare restrictive şi numărului limitat de spectatori, pe de altă parte pentru că mulţi muzicieni vor cânta după o pauză de câteva luni bune.

Din cauza pandemiei de coronavirus, accesul la festival se va face într-un mod organizat, cu respectarea normelor de distanţarea socială.  În fiecare zi, de la ora 10,00, la intrarea în incinta festivalului (Poiana Lupului) spectatorii pot prezenta biletele pentru a fi scanate şi a ridica brăţările de acces. Pentru a evita aglomeraţia la intrare, organizatorii roagă publicul să facă acest lucru cât mai devreme posibil. Deoarece evenimentul este SOLD OUT, nu vor exista bilete de vânzare la casierie. Joi, vineri, sâmbătă şi duminică concertele se desfăşoară între 18,00 – 22,00/23,00. Accesul publicului la festival va fi permis începând cu ora 17,00.

 “Anul acesta, pentru a preveni infecţia cu virusul SARS-CoV-2, condiţiile de participare a publicului la festival trebuie să urmeze restricţiile impuse de legislaţia în vigoare. Ne vom asigura ca toate măsurile stabilite de autorităţi să fie respectate întocmai, pentru a asigura protecţia sanitară şi confortul fiecărui participant. Astfel, vă informăm că la intrare se va efectua un triaj observaţional. Se va verifica temperatura fiecărui spectator. Persoanele a cărora temperatură va depăşi 37,3 grade Celsius sau care vor refuza măsurarea acesteia nu vor avea permisiunea de a intra la festival. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome vizibile de infecţii respiratorii. Purtarea măştii este obligatorie pe toată durata festivalului. Tot obligatorie este şi respectarea distanţei de 2 m între spectatori. Menţinerea distanţei de 2 m între persoane nu se aplică pentru membrii aceleiaşi familii şi/sau grupuri de până la 3 persoane. Vă rugăm să respectaţi indicaţiile de ocupare a butucilor. Este interzisă schimbarea amplasamentului băncilor sau a meselor”, au comunicat organizatorii.

În caz de condiţii meteorologice mai puţin prielnice (ploaie, temperaturi scăzute), nu uitaţi să luaţi cu voi pelerină de ploaie, haine groase sau/şi pătură.

La Gărâna Jazz Festival 2020, scena din Poiana Lupului va găzdui muzicieni din Germania, Polonia, Austria, Marea Britanie, Cehia, Norvegia, Israel, Serbia, România, muzicieni reprezentativi ai jazzului european şi mondial.

Fiecare seară de festival va fi gazda unei formaţii româneşti: Balkanamera Jazz Q, Emy Drăgoi Group, Marius Pop Band, VanDerCris (lider – Horea Crişovan). Veţi putea lua pulsul jazzului românesc actual delectându-vă cu noi creaţii, întâlniri în premieră, sesiuni de improvizaţii inedite, fusion jazz, jazz balcanic, jazz-rock, standarde jazz.

Programul festivalului:

Joi, 6 august 2020, ora 18:00

Balkanamera JazzQ (România)

Kasia Pietrzko Trio (Polonia)

Fish in Oil (Serbia)

Vineri, 7 august 2020, ora 18:00

Emy Drăgoi Group (România)

David Helbock Trio (Austria)

Naked (Serbia)

Sâmbătă, 8 august 2020, ora 18:00

Marius Pop Band (România)

Edgar Knecht meets Frederik Köster (Germania)

Duminică, 9 august 2020, ora 18:00

VanDerCris (România)

Per ,,Viking” Mathisen Trio (Norvegia, Israel, Cehia)

Shri (India/UK, UK, Israel, Serbia)

Gărâna Jazz Festival 2020 este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii, Institutul Cultural Român, Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Consiliului Judeţean Timiş, Primăriei Timişoara, Institutului Polonez şi Centrului Cultural German din Timişoara. Festivalul Internaţional de Jazz Gărâna este organizat de Fundaţia Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network.

În ultimii  ani, peste 100.000 de spectatori şi numeroşi artişti cu renume internaţional au împărtăşit experienţa muzicii jazz de avangardă ascultată sub cerul liber în micul sat din inima Banatului. Au cântat la Gărâna: Eberhard Weber, Jan Garbarek, Stanley Clarke, Mike Stern, Tomasz Stańko, Jean-Luc Ponty, Stanley Jordan, John Abercrombie, Miroslav Vitouš, Zakir Hussain, Youn Sun Nah, Bugge Wesseltoft, Avishai Cohen, Jack DeJohnette, Hiromi, Terje Rypdal şi mulţi alţii.

Vă mai recomandăm şi:

Silvia Guţă, psiholog şi organizator Ideo Ideis: „Avem o problemă cu educaţia în ţara noastră, dar nu e vina copiilor şi a adolescenţilor“

VIDEO Documentarul „Lemn“, care vorbeşte despre tăierile ilegale de păduri, premiera naţională la TIFF 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite