Garda de Mediu a reacţionat în cazul deşeurilor din zona Văliug

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară” a sesizat instituţiile statului care au dat avertisment primarului comunei. La ieşirea din Văliug, spre lacul Breazova, cu acordul edilului-şef, firma de salubritate a depozitat gunoiul, în gropi uriaşe, săpate cu escavatorul.

În cursul acestei săptămâni, ziarul „Adevărul de Seară” a prezentat povestea gropilor clandestine de gunoi, săpate la ieşirea din localitatea Văliug, spre Lacul Breazova. Administraţia a admis că şi-a dat acordul pentru depozitarea deşeurilor în acest mod. „Recunosc, mi-am dat acordul pentru săparea acelor gropi. Este posibil să fie depozitate deşeuri în zonă”, spune primarul localităţii Marius Mocan.


Edilul-şef spune că valoarea unui drum, pentru transportul gunoiului la groapa ecologică de la Bocşa, este de 180 de lei, iar maşina ar trebui să plece, în medie, de două, trei ori pe săptămână. „Noi nu avem atâţia bani. Suntem în deficit şi cu numărul de angajaţi de la societatea de salubritate. Nu avem nici bani să îi plătim”, adaugă primarul.


Curăţenie rapidă


Deşi acum două zile, comisarii Gărzii de Mediu susţineau că nu ştiu despre ce este vorba şi le venea greu să creadă, au luat totuşi decizia, să plece în control.


„Am trimis inspectorii la faţa locului, dar primarul a curăţat tot. Se vedeau urme de deşeuri, dar nu am mai putut să îl amendăm. Oricum, avem dovada pozelor făcute de ziar, iar dacă povestea se repedă, îi dăm o amendă de 50.000 de lei”, a spus Marius Cârpean, directorul instituţiei.
Cârpean a subliniat că exista o hotărâre de consiliu local, prin care administraţia avea acordul să depună în zona respectivă moloz, dar nu amestecat cu deşeuri menajere sau de altă natură. „L-am tras de mânecă să intre în legalitate şi cu gropile. Are două săptămâni la dispoziţie să îngrădească spaţiul respectiv”, a mai spus comisarul-şef.


Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât comuna Văliug a câştigat un proiect european pentru salubrizarea zonei turistice Brebu-Nou-Semenic-Văliug, în valoare de 400.000 de euro.

Hala UE îşi pierde utilitatea, odată cu săparea gropilor de gunoi, din vecinătate.

image

Construcţie inutilă

La doar câteva sute de metri de aşa zisele gropi pentru moloz, s-a construit hala pentru selecţia deşeurilor, unde stau trase pe drepta maşinile firmei „Ecologica”. Alţi acţionari ai societăţii de salubritate sunt Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Brebu-Nou.


Nepăsare
Primarul a ignorat legea de protecţie a mediulu
i

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite