FOTO VIDEO Autoturism radiat din circulaţie depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din Moldova Veche au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism radiat din circulaţie. Poliţiştii de frontieră din Naidăş au depistat un cetăţean român care conducea un moped fără a poseda permis de conducere dar şi autoturism înmatriculat în Bulgaria având autocolantul inspecţiei tehnice periodice falsificat.

La Radimna, un echipaj al Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au oprit pentru control  un Ford Escort, condus de un cetăţean român, în vârstă de 47 ani, domiciliat pe raza judeţului Caraş Severin.           În urma verificărilor poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul este radiat din circulaţie din luna octombrie 2011. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat autoturismul fără să ştie că acesta este radiat din circulaţie. Astfel de autoturisme sunt cumpărate în special pentru acţiunile de contrabandă asta pentru că, dacă poliţia de frontieră dejoacă planurile contrabandiştilor, autoturismul folosit pentru contrabandă este confiscat.
 Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele conducătorului autoturismului actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, sau neînregistrat. La finalizarea cercetărilor urmează a fi prezentat procurorului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Cu moped dar fără permis
Un român ceva mai haios sau nepus la punct cu legislaţia s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară la Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş cu un moped “KIMKO“ de culoare gri.
La controlul de frontieră efectuat, lucrătorul poliţiei de frontieră a solicitat pe lângă documentele mijlocului de transport şi permisul de conducere. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere corespunzător categoriei mijlocului de transport.
„Persoanei în cauză i s-au întocmit actele premergătoare pentru savârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoană care nu posedă permis de conducere“ spune agentul Echert Ermina, purtătorul de cuvânt al STPF Caraş-Severin.
Tot în Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un ceteţean în vârstă de 61 ani, care conducea un autoturism marca „Opel”, înmatriculat în Bulgaria. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea inspecţiei tehnice a autoturismului în cauză. În urma verificărilor specifice efectuate s-a constatat că autocolantul inspecţiei tehnice era fals. Persoana în cauză a declarat că autoturismul este imprumutat şi faptul că nu ştia că documentul respectiv este fals.
Situaţie similară la lăsarea serii când în Punctul de Trecere a Frontirei Naidăş, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetaţean român, în vârstă de 28 ani, care  conducea un autoturism marca „Peugeot”, înmatriculat în Italia.
„La controlul efectuat poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea inspecţiei tehnice periodice, certificată conform ştampilei aplicate la data de 27.04.2011, în certificatul de înmatriculare aparţinand autoturismului mai sus menţionat. În urma verificărilor specifice efectuate s-a constatat că I.T.P. - ul este falsificat. Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals“ agentul Echert Ermina, purtătorul de cuvânt al STPF Caraş-Severin..
 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite