Drumarii preferă să rămână pe drumuri decât să lucreze pe perioadă determinată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Reşiţa a aruncat colacul de salvare pentru o bună parte din angajaţii SC Drumuri şi Poduri, care au fost trimişi acasă după intrarea societăţii în faliment. În mod surprinzător, aceştia au refuzat să semneze noile contracte de muncă.

Nu mai puţin de 90 de angajaţi ai falimentarei SC Drumuri şi Poduri SA au intrat în preaviz săptămâna trecută şi se plângeau că vor rămâne pe drumuri. Oamenii reclamau faptul că nu primesc salarii compensatorii şi nici măcar şomaj, societatea neplătind contribuţiile la stat. Primăria Reşiţa le-a întins o mână de ajutor, intenţionând să angajeze o parte din salariaţii SC Drumuri şi Poduri. “Demersurile municipalităţii nu au fost agreate de către salariaţii acestei societăţi comerciale datorită faptului că în prezent legislaţia nu permite decât încheierea de contracte individuale de muncă pe perioadă determinată, aceştia dorind doar angajarea pentru o perioadă nedeterminată”, informează Biroul de Presă al municipalităţii.


    “Sunt probleme foarme mari. După 20 de ani m-au lăsat pe drumuri. Cineva a făcut datorii mari şi ne-au anunţat că trebuie să pregătim totul pentru predare. Nu primim ordonanţă, nu şomaj, nimic. Nu au plătit CAS la Forţele de Muncă, dar din salarii ne-au oprit. Am 54 de ani, cine mă angajează de-acum pe mine? Am ajuns pe drumuri”, spunea Dumitru Rotariu, autoexcavatorist la SC Drumuri și Poduri SA, imediat ce a semnat hârtiile de intrare în preaviz.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite