Cum îşi trăiesc viaţa în libertate tinerii penali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Hauptmann îşi petrece timpul liber la sală sau în parc, iar Andrei Maxim se dă gangster pe site-urile de socializare
Claudiu Hauptmann îşi petrece timpul liber la sală sau în parc, iar Andrei Maxim se dă gangster pe site-urile de socializare

Claudiu Hauptmann şi Andrei Maxim sunt acuzaţi de infracţiuni grave. Reşiţeanul de 20 de ani a omorât în bătaie un bătrân, spun procurorii. Pe internet, Maxim are mesaje de „haiducie”. Liber şi el, Hauptmann îşi vede de viaţă.

Andrei Maxim, de 20 de ani, i-a dat doi pumni în figură unui bătrân de 62 de ani, în mijlocul bulevardului, băgâdu-l pe loc în comă şi, trei zile mai târziu, în pământ, dar procurorul de caz a considerat că nu e nevoie să-i pună cătuşe la mâini.
„Poliţia a sesizat Parchetul cu privire la survenirea decesului bătrânului, astfel că procurorul a schimbat încadrarea din vătămare corporală gravă în lovituri cauzatoare de moarte şi a dat o ordonanţă prin care i se interzice tânărului părăsirea localităţii pe o perioadă de 30 de zile”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.


Se dă gangster pe Internet


Procurorul Valentin Cârstea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, explică de ce Andrei Maxim este încă în libertate. „În cazul loviturilor cauzatoare de moarte se poate face şi propunere de arestare preventivă. În cazul de faţă, procurorul care instrumentează dosarul a considerat că nu se impune arestarea preventivă, fiind vorba de un conflict spontan, nu de ceva premeditat, voit”, a afirmat Cârstea. Pe site-urile de socializare, Andrei Maxim pozează într-un tip dur, se înfăţişează cu un pistol în mână şi se autointitulează gangster.


Pe la şcoală a trecut mai rar, notele de la bacalaureatul de anul acesta, 3,4 la limba română sau 2,8 la chimie organică, demonstrând acest lucru. „Acest copil nu a fost educat de mine. De la vârsta de trei ani el a stat doar cu mama şi bunicii lui. Ştiam că îi place să umble toată ziua, dar nu am auzit să fi fost implicat în scandaluri şi alte poveşti de genul ăsta”, a afirmat Vasile Maxim, tatăl tânărului care riscă între 5 şi 15 ani de închisoare.
Un alt tânăr reşiţean care se bucură din plin de clemenţa instanţelor de judecată este Claudiu Hauptmann, care a curmat viaţa a şase persoane, dar este judecat în stare de libertate pentru ucidere din culpă.

L-a omorât din doi pumni

În data de 25 septembrie 2010, în jurul orei 00.30, Alexandru Bălan, în vârstă de 62 de ani, a primit doi pumni în faţă de la Andrei Maxim, cu care a avut un conflict spontan, după cum descriu anchetatorii incidentul. Bălan a căzut fulgerător şi a intrat în comă. Trei zile mai târziu s-a stins pe patul spitalului din Timişoara. Certificatul medico-legal confirmă faptul că moartea bătrânului a fost cauzată de un traumatism cranio-cerebral. Fiul victimei, George Bălan, susţine că Maxim l-a lovit pe tatăl său fără vreun motiv anume.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite