Cum devine fosta unitate militară de la Șesu Roșu centru business

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studiul de fezabilitate pentru baza militară este finalizat
Studiul de fezabilitate pentru baza militară este finalizat

În locul fostei unităţi militare Şesu Roşu va apărea un complex de servicii, locuinţe şi centru de afaceri. Oficialii de la Consiliul Judeţean s-au înscris la un proiect care se referă la transformarea unităţilor militare în centre de afaceri. Judeţul Caraş-Severin are trei foste unităţi militare, însă numai una se pretează la schimbări majore, pentru că la fosta unitate de rachete din Reşiţa, există deja activitate

În clădirea unde generalii de la radiolocaţie îşi aveau sediul se află acum singurul centru de recuperare neuromotorie din Banat. În aceeaşi situaţie este şi fosta bază de la aeroportul din Caransebeş, unde 90 la sută din suprafaţă este deja concesionată unei firme private, care are în plan să repună în funcţiune aeroportul atât pentru curse interne cât şi externe.

Locuinţe şi afaceri pe 28 de hectare
Prin urmare, aria pe care proiectul poate fi aplicabil rămâne unitatea de Şesu Roşu, care este amplasată în zona urbană şi se întinde pe o suprafaţă de 28 de hectare, la ieşirea din Caransebeş spre Lugoj. „A fost nevoie de un plan de urbanism, ca să ştim cu exactitate ce facem cu spaţiile. O parte vor fi propuse pentru construirea de locuinţe, o parte dintre ele pentru servicii comerciale şi o altă parte pentru ridicarea unui hotel. Din proiect nu lipseşte înfiinţarea unui centru de afaceri”, a spus Victor Naidan, director în cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Investiţie de milioane
Întreaga investiţie s-ar ridica la câteva zeci de milioane de euro. Singura problemă rămâne acum găsirea unor parteneri din mediul privat, dispuşi să investească la Caransebeş. Partea bună a acestui proiect este că odată cu finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură, complexul comercial va avea şi o deschidere bună la trafic intens. „Valoarea totală a studiului care prevede transformarea fostelor unităţi militare în centre anteprenoriale este de peste 2 milioane de euro”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Gheorghioni. Unitatea militară de la Şesu Roşu a fost desfiinţată odată cu aderarea României la NATO.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite