Contrabandiştii lui Halăs îi înfruntă pe polițiștii pe care i-au plătit să îi lase să bage ilegal tutunul în țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii corupţi se află din nou faţă în faţă cu cei care le-au plătit şpăgi. După dezvăluirile incendiare ale lui Florian Halăs, alţi patru contrabandişti răspund astăzi, întrebărilor instanţei de judecată.

Cosmin Ionel Bumbu, Radu Ştefan Munteanu, Nicolae Anoaica şi Ionuţ Ghimboaşă sunt citaţi în calitate de martori în dosarul poliţiştilor de frontieră judecaţi pentru infracţiuni la regimul vamal. De fapt, pentru că au permis grupării conduse de Florian Halăs, în schimbul unor importante sume de bani, să clădească averi impresionante din contrabanda cu ţigări.

De data aceasta, toţi cei şase inculpaţi, poliţiştii Marcel Tiucă, Alin Munteanu, Sorin Brebu, Nicolae Ciublea şi Alexandru Creţa şi contrabandistul Constantin Radovan vin în faţa instanţei fără cătuşe la mâini. Tribunalul Caraş-Severin a taxat la ultimul termen atitudinea nesinceră a lui Tiucă şi Munteanu şi le-a prelungit măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 60 de zile.

Cei doi au găsit însă mai multă îngăduinţă la Curtea de Apel Timişoara, care a dispus ca şi aceştia să fie judecaţi în continuare în stare de liberatate, la fel ca şi ceilalţi coinculpaţi.

Primii doi martori care depun astăzi mărturie împotriva poliţiştilor de frontieră, Bumbu şi Munteanu, au fost condamnaţi în luna martie, la doi ani de închisoare cu suspendare. Anoaica este cercetat penal în prezent, în acelaşi dosar cu interloul Marius Drăgan, zis Ciulan. Mărturiile acestora pot produce efecte doar în cazul lui Tiucă şi Munteanu, singurii care şi-au susţinut nevinovăţia.

“Clienții mei și-au recunoscut încă de la bun început vina. Vor beneficia astfel de reducerea cu o treime a pedepsei pe care o vor primi”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin, cel care îi apără pe Brebu și Radovan.

 “Probele de la dosar nu conturează vreo vinovăţie în săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Nu există un flagrant, nu există o filmare, nimic”, a spus Glad Simuţ, avocat.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite