Concertele de pe malul lacului Văliug sunt magnet pentru turiști. Astăzi cântă Direcția 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertele în aer liber sunt un magnet pentru locuitorii din vestul ţării. Pe lângă ofertele de cazare, operatorii de turism s-au gândit că este cazul să aducă şi trupe celebre pe pontonul de fiţe. Canicula din timpul săptămânii i-a doborât la propriu pe reşiţeni, astfel că weekendul îi aşteaptă cu baie şi plajă la cele două lacuri din zona Semenic: Văliug şi Trei Ape.

Şi dacă vremea se anunţă numai bună pentru astfel de activităţi, operatorii de turism îi aşteaptă şi cu surprize pe turiştii care vor să asiste la un concert în aer liber pe cinste, mai ales că membrii trupei Direcţia 5 vor fi prezenţi pe ponton.

Astfel că, după ce Mihai Mărgineanu a încins atmosfera, acum este rândul celei mai în vogă trupe masculine din România. Concertul are loc astăzi, de la ora 20.00. În plus, pentru că pontonul este doar la o aruncătură de băţ de Reşiţa, nu ezitaţi să staţi în oraş până în ultimul moment. Asta pentru că zona Văliug este ofertantă pentru distracţie şi puteţi profita de reprizele de soare şi de o baie pe cinste în lac.

Mai mult decât atât, puteţi opta chiar şi pentru cazare în zonă, pentru că zilele de sâmbătă şi duminică se anunţă la fel de călduroase. Aşa că nu mai staţi pe gânduri, pentru că paleta de opţiuni este largă. Reşiţenii aşteaptă evenimentul cu sufletul la gură. „Nu i-am mai văzut demult pe Direcţia 5 în concert la noi în zonă, şi în niciun caz nu i-am văzut cântând în aer liber, pe malul lacului. Cu siguranţă voi urca la Văliug şi, probabil, voi căuta şi cazare. Sper ca vremea să fie la fel ca în cursul săptămânii”, a spus reşiţeanul Dorin Frunzete.

Trupa Direcţia 5 vine la Reşiţa, după ce Mihai Mărgineanu a încins atmosfera în cursul acestei veri. Formaţia a mai avut o tentativă de a cânta la ponton, însă vremea ploioasă din luna iulie a amânat concertul pentru finele verii. Pe pontonul de fiţe, iubit mai ales de timişoreni, au mai urcat Florin Chilian, însoţit de vedetea TV Răzvan Simion şi alţi DJ de renume, care au încins atmosfera din inima munţilor. „Concertele prind la public. De fiecare dată când se anunţă, pontonul este neîncăpător. Ne aşteptăm să vină cel puţin 700 de spectatori”, a declarat Cătălin Popa, administrator Casa Baraj. 

Opţiuni de distracţie
Pe lângă concerte, baie şi plajă, pista de enduro de la intrarea în comuna Văliug vă stă la dispoziţie gratuit. Asta, bineînţeles, pentru turiştii pasionaţi de aventură. Aşa că, dacă ai deja motor, îl poţi lua cu tine pentru că ai cu siguranţă unde să îţi petreci timpul într-un mod inedit. De asemenea, ai la dispoziţie hidrobiciclete şi bărci, atât la Văliug, cât şi la Trei Ape. Costul unei ore petrecute pe lac este de circa 10 lei.

O altă opţiune de a-ţi petrece timpul la altitudine este pescuitul, dacă lacurile tot sunt aproape, sau chiar drumeţiile. Traseele turistice de la Văliug la Semenic vă stau la dispoziţie, dacă intenţionaţi să vă menţineţi în formă. În ce priveşte cazarea în zona Valiug – Semenic - Trei Ape, operatorii de turism îi aşteaptă pe oameni cu oferte tentante. În plus, opţiunile de cazare sunt numeroase, iar cei care vor să îşi petreacă weekendul scot din buzunar între 30 de lei şi 100 de lei pe noaptea de cazare, în funcţie de locaţie.

Preţuri piperate pentru locuri limitate
Ca să îi vezi live pe membrii trupei Direcţia 5, trebuie să scoţi din buzunar 25 de lei. În ce priveşte preţurile de la barul Casei Baraj, acestea sunt destul de piperate. O bere costă în jur de 9 lei, un suc, 5 lei, iar cokteilurile sunt ceva mai scumpe. Dacă v-aţi planificat deja să mergeţi la acest concert, indicat este să ajungeţi înainte de ora 20.00 pentru că locurile sunt limitate din cauza locaţiei, unde nu pot intra mai mult de 800 de persoane, iar organizatorii evită supra-aglomerarea pontonului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite