Câteva sute de studenţi au participat la festivitatea de deschidere a anului universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana, Claudia şi Didu au început astăzi anul universitar
Ana, Claudia şi Didu au început astăzi anul universitar

Anul universitar a început la Reşiţa cu mai puţini boboci, din cauza crizei economice, care i-a ţinut acasă pe absolvenţii de liceu. Tinerii au ales doar locurile finanţate de stat, astfel că aproape toate locurile cu taxă au rămas neocupate.

Ana Predescu, Claudia Marineci şi Didu Petru s-au prezentat de dimineaţă în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, locaţia aleasă de Senatul Universităţii „Eftimie Murgu” pentru festivitatea de deschidere a noului an şcolar. „Am emoţii pentru că nu ştiu cum va fi în anul întâi. Sper să mă acomodez cât mai repede şi să simt distracţia din studenţie”, spune Ana Predescu, studentă în anul I, la contabilitate. Anul acesta, numărul bobocilor este mai mic cu circa 1.000 decât în anii trecuţi. Spre deosebire de alţi ani, tinerii nu se mai înghesuie să urmeze facultatea pe bani, astfel că au optat numai pentru locurile subvenţionate de minister.

„Anul acesta am ocupat toate locurile fără taxă, dar la cele nebugetate de stat, tinerii nu s-au mai înghesuit”, spune Doina Frunzăverde, rectorul Universităţii „Eftimie Murgu”.Pentru că bugetul pentru cheltuielile lunare este limitat, cei mai mulţi tineri au ales să locuiască pe perioada studiilor în căminele de studenţi. Costurile sunt mai mici decât dacă ar fi stat în chirie, iar condiţiile sunt mai bune decât dacă ar fi ales o gazdă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite