Candidaţii la şefia fotbalului cărăşean, fluieraţi în ofsaid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şefia AJF se stabileşte luni.
Şefia AJF se stabileşte luni.

Actualii vicepreşedinţi AJF şi-au făcut bagajele înainte să înceapă meciul. Lipsa unor documente justificative din dosarele de candidatură i-a făcut pe mai mulţi oameni de fotbal să vadă prematur cartonaşul roşu.  Alegerile pentru şefia Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin au loc luni.

Alegerile pentru şefia Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin au toate şansele să se transforme într-un adevărat circ. Asta pentru că, cei mai mulţi dintre candidaţii la fotoliul de preşedinte şi la cele două posturi de vicepreşedinţi au fost eliminaţi din competiţie înainte ca ea să înceapă. Pentru a se evita din start orice speculaţii legate de corectitudinea alegerilor, forul cărăşean a apelat la serviciile unui cabinet de avocatură din Timişoara care a verificat dosarele depuse de candidaţi şi a constatat care îndeplinesc condiţiile de validare şi care nu. Concluziile avocatului Mirela Bereanu au fost mai mult decât suprinzătoare şi au intensificat războiul declaraţiilor.
Dosare incomplete

    “Dosarele depuse de domnii Dan Avran, Gheorghe Balaj şi Adrian Cocoş îndeplinesc potrivit documentului primit de la casa de avocatură condiţiile impuse de prevederile Statutului AJF Caraş-Severin şi, în consecinţă, vor putea participa în calitate de candidaţi la alegerile pentru preşedenţia AJF”, susţine secretarul general al forului cărăşean, fostul mare arbitru, Cornel Corocan. Nu la fel de norocoşi au fost şi Mircea Medar, fost cavaler al fluierului, sau Costinel Ristache, consilier judeţean. Potrivit avocatului angajat de AJF pentru analizarea dosarelor, cei doi nu pot face dovada îndeplinirii criteriilor obligatorii prevăzute de regulament.
Medar a depus câteva înscrisuri dintr-o încheiere judecătorească, dar care nu fac dovada desfăşurării activităţii ca organ de conducere al AS Gloria Reşiţa. În plus, a anexat copia unei legitimaţii de arbitru, fără ca aceasta să conţină fotografia sau CNP-ul acestuia, motiv pentru care dosarul său a fost respins. În cazul lui Ristache lucrurile stau cam la fel, din dosarul său lipsind înscrisurile doveditoare cu privire la activitatea în conducerea unei asociaţii sportive sau în activitatea sportivă din cadrul FRF, LPF şi AJF Caraş-Severin.
Au dat cu stâgu-n dreptul!
În ceea ce-i priveşte pe cei cinci candidaţi la posturile de vicepreşedinţi ai AJF lucrurile sunt de-a dreptul hazlii. Aici, doar observatorul FRF, Petru Hergeheliu, a fost validat, celelalte patru candidature fiind respinse. Interesant este că, printre acestea se numără şi cele ale lui Nicodim Macarie şi Nicuşor Asandei, vicepreşedinţii în exerciţiu, care nu au fost în stare să întocmească dosare conform tuturor prevederilor Statutului pe care ar fi trebuit să-l viseze şi noaptea. Jurnalistul Florin Ştiube şi arbitrul Adrian Baghiu nu au avut nici eu mai multă şansă.
Mircea Medar contraatacă dur
Cornel Corocan susţine că lucrurile sunt destul de clare şi că nu ar trebuie să mai existe schimburi dure de replici şi acuzaţii nefondate. Mircea Medar este însă de altă părere. “O rog pe această avocată să-mi arate şi mie unde a văzut dumneai rubrica pentru completarea CNP-ului în legitimaţia de arbitru. Dacă lipsesc documente, probabil că au fost sustrase, pentru că eu am depus tot ce trebuie. Eu am fost vicepreşedinte la AJF, aşa că nu există dubii legate de activitatea mea într-o funcţie de conducere. Sper ca Adunarea Generală, care este autoritatea supremă, să decidă cine candidează şi cine nu. Domnul preşedinte Cocoş ar trebui să se retragă, pentru că oricum nu va mai câştiga alegerile. Degeaba încearcă să ne pună tot felul de piedici acum”, afirmă fostul arbitru.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite