Bărbat din Caraș-Severin acuzat de furt de gaze. Pagube uriașe după ce intervenea asupra contoarelor

0
0
Publicat:

Un bărbat din Caraș-Severin este cercetat după ce a modificat indexul contoarelor la gaz, producând bagube de 20.000 de euro, scrie News.ro.

Un bărbat a modificat indexul contoarelor de gaz/FOTO: News.ro
Un bărbat a modificat indexul contoarelor de gaz/FOTO: News.ro

„Astăzi, 23 octombrie, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Caraş-Severin, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Reşiţa, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru furt de gaze naturale”, a transmis IPJ Caraş-Severin.

Furtul de gaze a început încă din 2020, când a început să modifice indecșii de consum al contoarelor de măsurare gaze naturale, instalate la locuințele unor persoane. Paguba produsă în acești aproximativ 4 ani se ridică la 20.000 de euro.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar pentru furt calificat, distrugere, deteriorarea şi modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale furnizate.

„Din cercetări a rezultat că, în perioada 2020 până în prezent, un bărbat ar fi intervenit în mod fraudulos asupra unor contoare de măsurare a consumului de gaze naturale instalate la locuinţele unor persoane, modificând indecşii de consum, activitate care ar fi cauzat o pagubă de peste 20.000 de euro societăţii furnizoare. În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate o armă neletală supusă autorizării, deţinută ilegal, contoare de măsurare a gazului, componente şi sigilii, precum şi înscrisuri de interes în cauză”, a precizat IPJ Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite