Aventura verii începe prin sport la înălţime, la poalele Munţilor Ţarcului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alpinistul Coco Galescu este alături de copiii din zona de Vest a ţării, pe care îi iniţiază în alpinism. Dacă în urmă cu câteva luni s-a încheiat sezonul rece, acum se dă startul la distracţia cu grade multe din inima sălbăticiei. Distracţia începe chiar din acest weekend.

Taberele de stat pentru copii sunt în mare parte în paragină şi nesolicitate în Caraş-Severin, astfel că toată lumea caută alternative pentru distracţie. Una dintre variantele de petrecere a vacanţei este Tabăra de aventură 2010. Principala atracţie a timpului petrecut în mijlocul naturii este iniţierea în alpinism. Coco Galescu este pregătit deja să îi ajute pe copii să înveţe să se caţere pe munţi. „Acest sport le oferă mai multă încredere în ei şi, în plus, cu tabăra de aventură îi ajutăm chiar să înveţe să se descurce pe cont propriu, atunci când sunt în dificultate”, a declarat pentru Adevărul de Seară Reşiţa, alpinistul Coco Galescu.

Programul de tabară se adresează copiilor cu vârste curpinse între 7 şi 15 ani, iar pe lângă alpinism, mai cuprinde şi alte activităti de genul drumeţiilor montane, jocuri şi concursuri, tir cu arcul, tiroliană sau teepee indian, adică un joc de construire de corturi tradiţionale.

Copiii adoră înălţimea


Robert Bogdanov are 13 ani, iar de patru ani merge în toate taberele oragnizate de Clubul Montan Caransebeş şi Coco Galescu. „Îmi place înălţimea şi mă simt bine în această tabără, alături de cei de la club. Aici am învăţat ce înseamnă muntele”, povesteşte Robert din Timişoara.
Tabăra durează şapte zile, perioadă pentru care părinţii trebuie să scoată din buzunare 650 de lei. În acest preţ intră transportul, cazarea, trei mese pe zi, echipament, acces la piscină şi Parc de Aventură, o diplomă şi un CD cu poze.

„Tabăra de aventură îi ajută pe copii să înveţe să se descurce pe cont propriu în situaţii dificile“.
Coco Galescu, alpinist

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite