VIDEO Razie la Obârşia Lotrului. Comercianţii din zonă, obligaţi să intre în legalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au descins la pensiunile din zonă şi i-au luat la întrebări pe comerciaţii care vând diverse bunuri pe marginea DN 7A. Nici şoferii indisciplinaţi ori aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice nu au scăpat nesancţionaţi.

Conducerea Inspectoratului  de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vâlcea a dispus, marţi, un control cu efective mărite în zona de nord a judeţului Vâlcea, la Brezoi şi Obârşia Lotrului. Verificarea a avut drept scop prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, dar şi impunerea unui climat de siguranţă în zonă.

„În punctul “Obârşia Lotrului” au fost controlate societăţile comerciale care aveau ca obiect principal de activitate “cazarea“ şi “comerţ ambulant cu amănuntul”. La o societate comercială au fost constatate încălcări ale legislaţiei privind cazarea turiştilor, în sensul că nu erau întocmite fişele de anunţare a sosirii - plecării pentru toate persoanele sau înscrierea acestora în cartea de imobil”, precizează inspectorul Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.

Unii dintre comercianţii din Obârşia Lotrului au încercat să tragă obloanele ori să se ascundă în momentul când poliţiştii au descins în zonă.  Toţi patronii care nu au avut acte pentru bunurile comercializate pe marginea drumului au fost sancţionaţi contravenţional. În timpul raziei, poliţiştii au descoperit şi că unii dintre agenţii economici din zonă nu respectă nici măcar Codul Muncii, unul dintre comercianţii care au fugit de poliţişti avea angajate „la negru” două vânzătoare.  

Când i-au văzut pe oamenii legii, unii dintre comercianţi au închis chioşcurile şi s-au ascuns. Foto Adevărul

image

Sancţiuni şi pe linie rutieră

Nu doar agenţii economici sau persoanele care vindeau fructe de pădure şi ciuperci pe marginea drumului au fost luaţi la întrebări, ci şi conducătorii auto aflaţi în tranzit. Astfel, poliţiştii au identificat un tânăr din judeţul Huneadoara care circula pe un drum naţional deşi avea numerele expirate la maşină de trei luni.  În total, echipajele din cadrul Poliţiei Rutiere au aplicat 10 sancţiun contravenţional, au indisponibilizat o maşină şi au reţinut un permis pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Conducerea IPJ Vâlcea anunţă că va mai efectua astfel de controale în staţiunea Voineasa şi în următoarea perioadă. Turiştii sunt sfătuiţi să fie atenţi atunci când cumpără ciuperci, produse lactate ori apicole de pe marginea drumului, pentru că riscă să se îmbolnăvească. 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite