Video Preşedinta OT PNL Vâlcea, demisie din CJ. Alina Lupu: „După 25 de ani de la Revoluţie vreau să-mi exprim liber opţiunea şi ceea ce cred”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Lupu, preşedinta OT PNL Vâlcea, şi-a anunţat astăzi demisia din funcţia de consilier judeţean. Tânăra a luat această decizie pentru că risca să i se retragă sprijinul politic pe motiv că a nesocotit dispoziţia şefilor şi a ales să se prezinte la şedinţa extraordinară pentru desemnarea preşedintelui interimar al CJ, şedinţă boicotată de ceilalţi colegi din PNL.

În timp ce alţi 14 colegi de partid au refuzat să se prezinte la şedinţa extraordinară a CJ Vâlcea de miercuri dimineaţa, Alina Lupu a decis să pună interesele vâlcenilor mai presus de orgoliile şefilor organizaţiei judeţene a PNL. 

Preşedinta tinerilor liberali din Vâlcea nu doar că s-a prezentat la şedinţă, dar a avut curajul să-şi susţină şi colegul de partid, pe Bogdan Pistol, în ciuda faptului că ştia că gestul său va  fi sancţionat de şefi. 

„Am venit aici depunând un jurământ şi asumându-mi nişte responsabilităţi. Consider că interesul judeţului este mult mai importat decât nişte orgolii sau alte situaţii. Eu am învăţat lecţia din 16 noiembrie, cred că şi dumneavoastră aţi învăţat această lecţie. Nu ştiu dacă lucrurile se vor schimba în judeţul Vâlcea sau în România în următorii ani,dar ştiu că după 25 de ani de la Revoluţie vreau să-mi exprim liber opţiunea şi ceea ce cred, şi să merg în continuare pe aceleaşi principii”, a spus Alina Lupu. 

Imediat după anunţarea rezultatului votului pentru desemnarea preşedintelui interimar, când a aflat că Bogdan Pistol nu a întrunit numărul necesar de voturi, tânăra şi-a anunţat demisia din CJ.

Refuzul consilierilor PNL de a alege un preşedinte interimar din rândul celor doi vicepreşdinţi, Bogdan Pistol şi Dumitru Persu, a dus la blocarea activităţii CJ Vâlcea. Judeţul e la un pas să piardă proiecte europene în valoare de 600 000 de euro, iar mii de angajaţi din instituţiile subordonate CJ riscă să rămână fără salarii în ianuarie. 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite