Vâlceanul Laurenţiu Ploscaru a câştigat medalia de aur la Balcaniada de Juniori din Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevul Laurenţiu Ploscaru a câştigat, pentru al doilea an consecutiv, cel mai important premiu la Balcaniada de Juniori. În acest an, competiţia s-a desfăşurat în Antalya, Turcia.

 

Tânărul vâlcean are 15 ani, este elev la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” şi a reuşit să surclaseze concurenţi din alte 20 de ţări.

Acesta se va pregăti, în următoarele săptămâni, pentru alte două competiţii internaţionale. 

Tatăl lui Laurenţiu Ploscaru speră să obţină o sponsorizare astfel încât să-i poată achita micului geniu transportul la un concurs din America.

“În perioada 17-24 iulie, Laurenţia va merge la un concurs internaţional, în Rusia. La sfârşitul lunii iulie mai este invitat la Olimpiada Internaţională de Geometria, tot în Rusia, unde a obţinut premiul al II-lea, în 2012. În acest an, nu mai participă la competiţie pentru că a fost invitat de o universitate din California, între 28 iulie-17 august, la un alt concurs. Sperăm să facem rost de bani pentru biletul de avion pentru SUA, şi pentru celelalte cheltuieli. Ne trebuie 11 000 lei, ne-am mai împrumutat şi noi şi sperăm să găsim şi sponsori. Din păcate, autorităţile locale, Consiliul Judeţean şi Primăria Râmnicu Vâlcea nu ne-au ajutat până acum, deşi olimpicii din alte judeţe sunt sprijiniţi de autorităţi”, declară Gheorghe Ploscaru, tatăl lui Laurenţiu. 

La Balcaniada din Turcia a mai fost premiat un alt elev originar din judeţul Vâlcea. Este vorba despre Teodor Andronache din comuna Sineşti, care studiază în acest moment la un colegiu din Bucureşti.

Anul trecut, Teodor a obţinut medalia de bronz la acceaşi competiţie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite