Un şofer din Vâlcea a fost condamnat la închisoare după ce a încercat să mituiască un poliţist cu 1000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soferul care a incercat sa/l mituiasca pe polisti a fost condamant la inchisoare. Foto arhiva Adevarul
Soferul care a incercat sa/l mituiasca pe polisti a fost condamant la inchisoare. Foto arhiva Adevarul

Şoferul a fost prins băut la volan şi cu permisul suspendat şi, pentru a nu I se întocmi dosar penal, a încercat să-l mituiască pe agentul de poliţie care l-a oprit în trafic cu suma de 1000 de euro. Poliţistul  din cadrul Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea a refuzat insa banii l-a denunţat pe şofer.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, şoferul a fost depistat în trafic pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, în ziua de 28 februarie 2013, având permisul de conducere suspendat. 

În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit o valoare de 0,85 mg/l, şoferul fiind condus pentru recoltarea de probe biologice la Spitalul Judeţean Vâlcea. Acesta a refuzat însă recoltarea şi a promis agentului de poliţie rutieră suma de 1000 euro pentru a nu i se întocmi dosar penal. Imediat, poliţistul rutier a depus un denunţ la  Serviciu Judeţean Anticorupţie Vâlcea, conducătorul auto fiind prins în flagrant în momentul în care a încercat să ofere mita pentru a scăpa de sancţiune.

 Şoferul a fost trimis în judecată şi condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare. Dosarul a ajuns până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, magistraţii respingând însă recursul formulat de şofer, astfel că hotărârea judecătoarescă este definitivă şi irevocabilă.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite