Târgul ceramicii populare româneşti, la a 45-a ediţie. "Cocoşul de Hurez" va avea şi în acest an oaspeţi de peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceramisti din intreaga tara sunt asteptati la Cocosul de Hurez. Foto Adevarul
Ceramisti din intreaga tara sunt asteptati la Cocosul de Hurez. Foto Adevarul

Meşteri populari din toată ţara şi-au dat întâlnire şi în acest an, între 5 şi 7 iunie, la “Cocoşul de Hurez”. La târg vor participa şi în acest an reprezentanţii ai ceramiştilor din ţări precum Italia, Franţa sau Bulgaria.

Invitaţii şi meşterii populari ceramişti sunt aşteptaţi să sosească în Horezu vineri după-amiaza, atunci când se va face şi o selecţie a lucrărilor care vor fi înscrise în concursul de creaţie “Cocoşul de Hurez 2015”. Deschiderea oficială a târgului este programată pentru sâmbătă, de la ora 11.00, în satul de vacanţă “Stejari”.

Noi am trimis peste 90 de invitaţii ceramiştilor din întreaga ţară, de asemenea, avem 48 de solicitări din partea altor meşteşugari care vor să expună în târg. Şi în acest an avem invitaţi din Spania, Italia, Franţa, Serbia şi Bulgaria, este vorba despre reprezentanţi ai asociaţiilor de ceramică din aceste ţări. Duminică avem programată şi o şedinţă a Adunării Generale a Grupării Europene de Cooperare Teritorială a Oraşelor Ceramicii, pentru că vrem să depunem la Bruxelles un proiect pentru susţinerea ceramiştilor”, declară primarul Ilie Fârtat. 

După deschiderea oficială a târgului, sâmbătă, va avea loc  o degustare de produse tradiţionale şi  un spectacol folcloric care va dura cinci ore. În ultima zi a festivalului, in intervalul 13.00-15.00, vâlcenii şi turiştii sunt invitaţi să participe la concursul de olărit pentru amatori „Strâmbă roata”.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite