Speculă cu echipamente de protecţie aduse din China. Cum a fost confiscată marfă în valoare de 17.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măşti de protecţie vândute pe sub mână la Drăgăşani - Vâlcea
Măşti de protecţie vândute pe sub mână la Drăgăşani - Vâlcea

La Vâlcea, doi bărbaţi au fost prinşi obţinând venituri din comercializarea unor echipamente de protecţie împotriva virusului SARS - CoV2, aduse din China.

O anchetă penală a început în municipiul Drăgăşani din judeţul Vâlcea, după ce poliţiştii au descoperit două persoane care comercializau fără drept „echipamente individuale de protecţie împotriva virsului SARS – Cov2, provenind din spaţiul extracomunitar”.

Luni, 6 aprilie, pe baza unor mandate, s-au făcut percheziţii la domiciliile suspecţilor, ocazie cu care au fost descoperite „mai multe măşti chirurgicale de protecţie individuală, de provenienţă China, în valoare de aproximativ 17.000 lei”, potrivit informaţiilor furnizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea. 

La acţiune au participat şi poliţiştii din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale. 

Mandatele au fost emise de un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea.

Dosarul penal pentru evaziune fiscală este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean Vâlcea, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. „Aceştia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală constând în aceea că două persoane din municipiul Drăgăşani, obţin venituri din comercializarea, fără drept, de echipamente individuale de protecţie” împotriva noului coronavirus, aduse din spaţiul extracomunitar.  

„Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au mai precizat reprezentanţii Parchetului Judeţean.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite