Sindicatele din Oltchim se opun vânzării secţiei Ramplast

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul Liber Oltchim strânge semnături pentru păstrarea secţiei până la privatizarea combinatului din Râmnicu Vâlcea. Comitetul Creditorilor a amânat discuţiile privind vânzarea activului,  la solicitarea AVAS.

Interesată  de cumpărarea secţiei de profile PVC este până în prezent firma Dynamic Selling Group, din Galaţi. Creditorii ar fi trebuit să aprobe vânzarea secţiei miercuri dar AVAS a cerut  amânarea discuţiilor pe această temă până săptămâna viitoare.

Liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, critică decizia administratorului judiciar şi spune că se va ajunge la proteste dacă nu se renunţă la înstrăinarea Ramplastului.

„Administratorul judiciar este disperat să vândă secţia pentru că băncile nu i-au mai acordat un împrumut. Salariaţii se opun deciziei administratorilor de la Oltchim înainte de privatizarea societăţii în sistem integrat cu rafinăria Arpechim Piteşti. În acest sens, strângem semnături pe care le vom înainta conducerii societăţii şi premierului Victor Ponta. Urmează proteste dacă, pe calea dialogului, nu se înţelege că e nevoie de alte măsuri de revigorare a activelor”, declară Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim.

Deşi iniţial s-a vorbit despre un preţ de vânzare de 8 milioane euro, se pare că firma gălăţeană oferă pentru Ramplast mai puţin de 6 milioane euro.

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri