Scandal în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea pe tema salvării echipei de handbal Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii municipali s-au certat, joi, pentru înfiinţarea unei asociaţii sportive care să preia palmaresul echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea. Noul club de handbal ar trebui să fie finanţat doar de  Primăria Râmnicu Vâlcea.

Propunerea înfiinţării Asociaţiei Handbal Club Municipal (AHCM) Râmnicu Vâlcea a venit din partea a 11 consilieri municipali. Proiectul de hotărâre a ajuns însă în primărie cu o jumătate de oră înainte de începerea şedinţei şi nu a mai fost introdus pe ordinea de zi.  

Potrivit documentaţiei depuse de consilieri, primăria Râmnicu Vâlcea ar  trebui să fie acţionar majoritar şi să suporte toate cheltuielile noii echipe de handbal, respectiv 400 000 euro, anual.

 Primarul interimar Ion Gigi Matei este de părere, însă, că nu este treaba instituţiei să se ocupe de „bucătăria” clubului. 

Acesta apreciază şi că Municipalitatea poate sprijini noua echipă de handbal cu cel mult 200 000 euro.

“Primăria nu poate să facă o asociaţie în care Consiliul Local să deţină 98 % din acţiuni. Eu nu vreau să fiu implicat în activitatea clubului sau funcţionarii primăriei să facă selecţia jucătoarelor. Eu vreau să contribuim doar financiar. Aşteptăm să se înfiinţeze asociaţia, să vină cu o structură şi, apoi, votăm bugetul cu care vrem să participăm ”, precizează primarul interimar.

Discuţiile pe tema înfiinţării AHCM Râmnicu Vâlcea au continuat şi după şedinţă, dar fără rezultat. Acestea vor fi reluate săptămâna viitoare, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local.

C.S. Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat recent în insolvenţă, după 29 de ani de activitate fără întrerupere. 

Vâlcea riscă să fie exclusă şi din Liga Naţională dacă nu încropeşte o echipă de handbal în următoarele 10 zile.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite