REZULTATE BACALAUREAT 2013 Notele finale din judeţul Vâlcea sunt afişate pe edu.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultate Bacalaureat 2013 / Astăzi se afişează rezultatele finale de la examenul de bacalaureat 2013. În judeţul Vâlcea, rata de promovare la Bac 2013, înainte de rezolvarea contestaţiilor, este de 56,60%. În 2012, doar 40% dintre elevii care au susţinut examenul au reuşit să promoveze Bacalaureatul.

Candidaţii de la examenul de Bacalaureat 2013 află astăzi notele finale după contestaţii. Listele se vor afişa din nou la avizierele şcolilor care au servit drept centre de examinare şi vor apărea pe site-ul edu.ro

Aproape 700 de candidaţi la examenul de Bacalaureat 2013, din judeţul Vâlcea, au contestat notele obţinute, unii la mai multe probe. După afişarea rezultatelor parţiale, Inspectoratul Şcolar Vâlcea a centralizat aproape 1.000 de contestaţii. Lucrările elevilor care au contestat nota obţinută s-au recorectat la Sibiu, în timp ce, în Vâlcea, au fost soluţionate contestaţiile candidaţilor din Gorj şi Olt.

Cele mai multe contestaţii, respectiv 325, au fost depuse de elevi care au considerat că merită note mai mari la proba scrisă la Limba şi Literatura Română.

Peste 280 de candidaţi au contestat notele obţinute la  Matematică, iar 120 de tineri s-au arătat nemulţumiţi de notele primite  la Geografie şi Istorie. De asemenea, au fost depuse 160 de contestaţii la Anatomie şi Biologie.

Potrivit ISJ Vâlcea, cele mai multe contestaţii au fost depuse de elevi care au susţinut examenul de Bacalaureat la Liceul “Constantin Brâncoveanu” din Horezu. Aici, s-au înregistrat 121 de contestaţii.

Rata de promovare înainte de soluţionarea contestaţiilor a fost de 56,60 %. 

În ceea ce priveşte rata de promovarea, pe filiere, situaţia se prezintă astfel:

•         total absolvenţii promoţiei curente şi promoţiilor anterioare, filiera Tehnologică – 34, 49 %

•         total absolvenţii promoţiei curente şi promoţiilor anterioare, filiera Teoretică - 78,29%

•         total absolvenţii promoţiei curente şi promoţiilor anterioare, filiera Vocaţională – 83 %

O singură elevă din Vâlcea a reuşit să obţină media 10 la BAC 2013.

Citeşte şi:

REZULTATE BACALAUREAT 2013 Adevăratul bilanţ de la Bac: 46,7%

GRAFIC Rata de promovare la Bacalaureat 2013. Cum a evoluat promovabilitatea la BAC în toate judeţele

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite