Reprezentantul Oil Gas Trade: „Suntem dispuşi să plătim atât cât va fi nevoie pentru Oltchim”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentantul OGT  a susţinut o conferinţă de presă la sediul CJ Vâlcea. Foto Adevărul
Reprezentantul OGT  a susţinut o conferinţă de presă la sediul CJ Vâlcea. Foto Adevărul

Intenţiile Oil Gas Trade  (OGT) de a cumpăra combinatul Oltchim sunt cât se poate de serioase, a dat asigurări reprezentantul companiei în România, Florin Rozescu. Potrivit acestuia, compania rusă dispune de resursele financiare necesare pentru a cumpăra combinatul Oltchim, Divizia Petrochimică Bradu şi rafinăria deţinută de Petrom  în Piteşti.

Florin Rozescu a susţinut la Râmnicu Vâlcea că investitorul pe care-l reprezintă poate asigura capitalul de lucru necesar funcţionării în sistem integrat a celor trei obiective economice din Vâlcea şi Argeş.

„Dorim să achiziţionăm Oltchim şi Arpechim,  dorim să le dezvoltăm. Pot să vă spun că avem banii necesari investiţiilor ce trebuie făcute în cele trei combinate, îi avem acum.  Noi vrem doar ca ofertele de achiziţionare a Oltchimului să fie făcute publice şi să fie oferte sustenabile”, a declarat Florin Rozescu. 

Potrivit reprezentantului OGT, valoarea maximă la care a fost evaluat Oltchim SPV, combinatul fără datorii, se apropie de 300 milioane de euro. Chiar şi în aceste condiţii, compania rusă este hotărâtă să cumpere combinatul din Râmnicu Vâlcea. 

„Suma de achiziţionare a Oltchimului, atunci când va fi stabilită în urma negocierii directe, nu este o problemă pentru noi. Din informaţiile pe care le am eu, Oltchim SPV e estimat la 294 milioane de euro, iar suma minimă  la care a fost evaluat  este de 164 milioane de euro. Eu sunt dispus să dau atât cât ni se cere. Momentan nu am un preţ de vânzare, să văd procedura, dar suntem dispuşi să plătim atât cât e nevoie”, a precizat Florin Rozescu. 

OGT este producător de  produse petrochimice şi petroliere, deţine două rafinării şi mai multe fabrici de medicamente.  Compania rusă colaborează de ani de zile cu Gazprom, dar Florin Rozescu a infirmat că OGT ar avea în  spate un alt investitor. 

În vara acestui an, Oil Gas Trade a depus la Ministerul Economiei două scrisori de recomandare din partea OMW Rusia şi Gazprom. Gigantul rus recomandă OGT drept un partener serios, care-şi respectă obligaţiile contractuale. 

Citeste si: Gigantul Gazprom, scrisoare de recomandare pentru Oil Gas Trade, compania rusă care doreşte să cumpere combinatul Oltchim

adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/oltchim-gazprom-1_528a1223c7b855ff560cba35/index.html

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite