Râmnicu Vâlcea: Patriarhul Daniel în vizită la Arhiepiscopie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel la Arhiepiscopia Râmnicului (foto: Patriarhia Română)
Patriarhul Daniel la Arhiepiscopia Râmnicului (foto: Patriarhia Română)

A fost sfinţit şi inaugurat Aşezământul Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic", de la Arhiepiscopia Râmnicului. Patriarhul a oferit cadou Arhipiscopului Râmnicului, cartea „Autocefalia-Libertate şi Demnitate", iar IPS o icoană de la Bistriţa

Arhiepiscopia Râmnicului este vizitată, începând de aseară, de Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe. Înalte feţe bisericeşti, oficialităţi locale şi sute de credincioşi, au întâmpinat înaltul oaspete. În Catedrala arhipiscopală a fost ţinută o slujbă în cinstea Patriarhului. IPS Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului s-a adresat înaltului oaspete: „Trăiesc cu emoţie, smerenia sufletească a bucuriei pe care ne-o oferiţi la trecerea unui an de la momentele solemne ale ridicării Eparhiei noastre la rangul de Arhiepiscopie, al ridicării mele în treapta de Arhiepiscop şi hirotoniei ca arhiereu a fratelui nostru întru Hristos, Preasfinţitul Emilian Lovişteanu în slujirea ca Epicop-vicar al acestei eparhii".


Iconiţe dăruite credincioşilor


Părintele Daniel, a spus: „Această vatră de spiritualitate românească şi în acelaşi timp lumină pentru generaţiile care vin este semnul binecuvântării lui Dumnezeu, smenul darurilor primite de la Dumnezeu, daruri care au fost cultivate cu tinereţea permanentă a Înaltpreasfinţiei Sale care a construit, a reparat, a preţuit în mod deosebit înaintaşii, ceea ce înseamnă o mare virtute". Patriarhul României, Daniel, a oferit ÎPS Gherasim, cartea „Autocefalia - Libertate şi Demnitate", iar credincioşilor le-a dăruit iconiţe cu Sfântul Ioan Gură de Aur. ÎPS Gherasim a dăruit Partiarhului o Icoană cu Maica Domnului Isus Hristos cu Pruncul, lucrată în ateliere Mănăstirii Bistriţa. Azi, la ora 12.00 a fost sfinţit şi inaugurat Aşezământul pastoral-cultural „Sfântul Ierarh Calinic", din Incinta Arhiepiscopiei Râmnicului. Mâine, Patriarhul Daniel va participa la Sf. Liturghie, la Mânăstirea Arnota.



Această vatră de spiritualitate românească şi în acelaşi timp lumină pentru generaţiile care vin", Patriarhul Daniel


40 de ani arhiereu în slujba bisericii


Inaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Gherasim este una dintre cele mai longevive înalte feţe bisericeşti din ţară. În vârstă de 96 de ani, a slujit ca arhiereu biserica timp de 40 de ani. Anul acesta se împlinesc 160 de ani de la întronizarea Sfîntului Calinic de la Cernica, ocrotitorul Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu Sf Mitropolit Antim Ivireanul, arhipăstor de Râmnic.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite