Râmnicu Vâlcea: Olandezii îi învaţă pe vâlceni cum să renunţe la alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seminarul DRAIN de la Râmnicu Vâlcea
Seminarul DRAIN de la Râmnicu Vâlcea

Un seminar destinal pregătirii specialiştilor în domeniul prevenirii şi controlul consumului de alcool a fost susţinut astăzi la primăria din Râmnicu Vâlcea de către specialişti ai Institutului Olandez de Politică a Alcoolului.

Seminarul DRAIN este dedicat dezvoltării unui model pentru prevenirea consumului de alcool la nivelul comunităţii din România.Proiectul DRAIN este coordonat de Institutul Olandez de Politică a Alcoolului - STAP - o organizaţie independentă non-profit care susţine politicile efective de control al consumului de alcool, iar el se derulează în cadrul Programului MATRA de finanţare al Ministerului de Afaceri Externe din Olanda.

Proiectul intenţionează să creeze o reţea naţională de specialişti care să facă eforturi în vederea dezvoltării şi implementării unor politici locale privind alcoolul printr-o abordare comunitară de prezentare a practicilor cu eficienţă demonstrată în diminuarea şi prevenirea problemelor legate de consumul de alcool. Proiectul DRAIN a avut o primă derulare pilot la nivelul municipiului Piteşti, iar etapa de la Râmnicu Vâlcea îşi propune extinderea bunelor practici înregistrate în municipiul vecin.

Seminarul de azi începe cu câte un cuvânt de bun venit din partea primarului Romeo Rădulescu, a secretarului Primăriei Piteşti, Iosiv Cerbureanu, şi a coordonatorului Naţional DRAIN, dr. Cristina Petcu, va continua cu expuneri susţinute de Win van Dalen, Directorul STAP - Olanda, Dumitra Sima - coordonator local Piteşti şi Claudiu Diţă, jurnalist la cotidianul "Argeşul", şi se va încheia cu sesiunile paralele ce se vor desfăşura între orele 14.00 - 16.00. La acest eveniment au fost invitaţi să participe reprezentanţi din cadrul instituţiilor de ordine publică, Primăriei municipiului Rm. Vâlcea, mai multor instituţii publice locale, organizaţiilor non-guvernamentale, precum şi directori de şcoli, colegii şi licee din Râmnic.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite