Râmnicu Vâlcea: A început licitaţia pentru rechizitele şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 mii de elevi săraci din judeţ primesc materiale şcolare gratuite, faţă de 16 mii câţi au primit anul trecut. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că şcolarii vor intra în posesia pachetelor cu rechizite la începutul lunii octombrie.

În acest an şcolar, numai elevii care au depus dosare sociale vor primi din partea Ministerului Educaţiei pachete cu rechizite şcolare gratuite. „În judeţul Vâlcea, se vor distribui în jur de 15.200 de pachete. Colegii mei au început deja să lucreze la documentaţia necesară începerii licitaţiei pentru rechizite", a decalrat astăzi, Liviu Ştiucă, angajat în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. Între timp, majoritatea elevilor vâlceni sunt nevoiţi să îşi achiziţioneze din banii propri cele trebuincioase pentru începerea noului an şcolar. Tot mai mulţi copii se plâng, însă, că banii nu prea le mai ajung ca să îşi poată cumpăra toate materialele didactice de care au nevoie.


Strictul necesar pentru şcoală


„Părinţii nu prea mai au posibilitatea să îmi cumpere tot ceea ce am nevoie pentru la şcoală. Anul acesta voi lua numai ce este strict necesar, adică pixuri, creioane şi câteva caiete. O problemă mai mare o reprezintă însă manualele şcolare, care nu sunt gratuite în totalitate şi sunt foarte scumpe", a povestit Ionela Preda, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab din Râmnic. Tot mai mulţi părinţi sunt nemulţumiţi de faptul că rechizitele gratuite se dau numai celor cu dosare sociale. „Am început deja să alergăm pe la magazine şi librării ca să evităm aglomeraţiile de mai târzu. N-am reuşit însă să cumpărăm prea multe pentru că rechizitele sunt foarte scumpe. Ne limităm numai la strictul necesar. De la şcoală nu primim nimic gratuit, pentru că nu ne încadrăm", a spus Miora Surdu, mămica unui băieţel din Râmnicu Vâlcea.


Manualele şcolare, o nouă provocare


Elevii vâlceni vor primi în acest an şcolar mai multe manuale gratuite faţă de anul trecut. Până în prezent, Inspectoratul Şcolar a comandat cărţi şcolare în valoare de 311.960 lei. Primesc maunale gratuite 100%, numai elevii din calsa I. Ceilalţi şcolari primesc gratuit doar25% din totalul manualelor şcolare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite