Primăria Râmnicu Vâlcea se împrumută la bănci pentru anveloparea blocurilor şi modernizarea ştrandului Ostroveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local (CL) Râmnicu Vâlcea a aprobat în ultima şedinţa contractarea unui credit bancar în 2015. Potrivit calculelor făcute de specialişti, Municipalitatea are nevoie de 20 milioane de lei.

Conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea susţine că 2015 va fi un an greu din punct de vedere financiar, iar singura soluţie pentru ca Municipalitatea să poată asigura co-finanţările unor proiecte implementate prin Programul Operaţional Regional este să contracteze un credit bancar. 

“Având în vedere că primăria are în derulare proiecte care necesită cofinanţări foarte mari, ceea ce înseamnă că în 2015 avem nevoie de 10 milioane de lei  pentru anveloaparea blocurilor şi de 9  milioane lei pentru moderrnizarea bazei de agrement din Ostroveni, solicitarea noastră va fi pentru 20 milioane de lei. Gradul de îndatorare al primăriei va fi de 18 % în primii doi ani de la contractare,  iar din 2017 va începe să scadă“, a susţinut primarul interimar Ion Gigi Matei în şedinţa CL. 

Doar pentru proiectul prin care urmează să fie anvelopate 50 de blocuri din Râmnicu Vâlcea, ce are o valoare de 52 milioane de lei,  primăria trebuie să asigure 40 % din sumă. 

Creditul bancar va fi contractat în 2015 şi urmează să fie rambursat până în 2025. 

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri