Pictură murală pe blocurile din Brezoi. Autorităţile locale vor să schimbe imaginea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În locul blocurilor gri din centrul oraşului, turiştii şi localnicii vor putea admira picturi murale. Un pictor şi peisagist din Râmnicu Vâlcea a început deja să „coloreze” faţadele imobilelor din Brezoi.

Primăria Brezoi a demarat în acest an un amplu program de reabilitare a blocurilor din oraş. După finalizarea lucrărilor de anvelopare, fiecare bloc va fi înfrumuseţat de un peisagist. 

„Totul e făcut cu cap, avem un peisagist care se ocupă de pictura murală, pentru că nu vrem chiciuri în oraş. Deocamdată vor fi pictate doar blocurile din centrul oraşului, respectiv şase imobile. Investiţia este realizată cu fonduri din bugetul local, dar sperăm să accesăm o finanţare europeană şi pentru modernizarea altor imobile”, declară primarul Robert Schell. 

„Colorarea” fiecărui bloc poate dura până la o lună, în funcţie de complexitatea picturii şi de condiţiile meteo. Cel care se ocupă de înfrumuseţarea imobilelor din Brezoi este Ştefan Eftimie, un pictor din Râmnicu Vâlcea. Acesta este cunoscut şi pentru pasiunea sa de a picta pe camioane, pasiune ce i-a adus până în prezent două premii importante, la competiţii destinate. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite