Percheziţii de amploare la 28 de adrese din Bujoreni, Călimăneşti si Râmnic. Surse: mascaţii au descins şi acasă la primarul Alexandru Roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhiva Adevarul
FOTO arhiva Adevarul

Mascaţii au descins în această dimineaţă în 28 de locaţii din Bujoreni, Călimăneşti şi Râmnicu Vâlcea. Percheziţii are loc la sediul unei instituţii publice.

UPDATE: Primarul Alexandru Roşu nu are voie să calce în primărie timp de 60 de zile

Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi punerea sub control judiciar a primarului Alexandru Roşu. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, conflict de interese şi uz de fals. Potrivit procurorilor, alesul local a încheiat în numele comunei Bujoreni,  cu încălcarea dispoziţiilor legale, contracte de achiziţii publice cu diverse societăţi comerciale, având ca obiect diferite lucrări, inculpatul asigurând plata tuturor sumelor către societăţile respective cu toate că, lucrările nu au fost realizate la acel moment.  Totodată, Alexandru Roşu a încheiat contracte vizând aceeaşi lucrare cu mai multe societăţi comerciale,  achitând practic către fiecare dintre acestea lucrarea şi prejudiciind astfel comuna Bujoreni.

Parchetul a început urmărirea penală şi faţă de Cristian Marinescu, funcţionar în cadrul primărei Bujoreni, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi fals intelectual. în baza înţelegerii preexistente cu primarul Alexandru Roşu,  Cristian Marinescu a întocmit procese verbale  de recepţie, prin care a atestat în mod nereal faptul că lucrările care au făcut obiectul contractelor au fost realizate, iar aceste procese verbale  au stat la baza ordonanţării plăţii de către primar.

Pe perioada celor 60 de zile de control judiciar, primarul Alexandru Roşu nu are voie în primărie şi nici să ia legătura cu persoane anchetate în acelaşi dosar.

UPDATE:

Niciunul dintre cei audiaţi de procurori nu a fost reţinut preventiv până vineri dmineaţa. Audierile au durat până târziu în noapte, printre cei care au ajuns la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea numărându-se şi primarul Alexandru Roşu.

UPDATE:

Printre cei audiaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea se numără atât primarul Alexandru Roşu şi inginerul Cristian Marinescu, precum şi mai mulţi funcţionari ai primăriei şi consilieri locali.

UPDATE: Potrivit unor surse, mascaţii au descins în această dimineaţă la sediul Primăriei Bujoreni, iar în acest moment se află acasă la primarul Alexandru Roşu.

Stirea initiala: Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2011-2016.

"În cursul zilei de 17 martie 2016, ca urmare a obţinerii autorizaţiilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 28 de locaţii situate în Rm. Vâlcea, Bujoreni şi Călimăneşti din care una este la sediul unei instituţii publice, iar celelalte sunt la sediile unor societăţi comerciale”, se arată înr-un comunicat de presa.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Vâlcea şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite