Pentru al treilea an consecutiv, elevii Colegiului Naţional “Alexandru Lahovari” încep şcoala printre schele şi materiale de construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modernizarea liceului a costat Municipalitatea peste 3 milioane de euro. Foto arhivă Adevărul
Modernizarea liceului a costat Municipalitatea peste 3 milioane de euro. Foto arhivă Adevărul

Elevii C.N. “Alexandru Lahovari” vor începe şi acest an şcolar printre schele şi materiale de costrucţie întrucât lucrările de reabilitare şi modernizare a unităţii de învăţământ nu vor fi finalizate până în data de 15 septembrie.

Firma care a câştigat licitaţia pentru modernizarea şcolii ar fi trebuit, potrivit contractului încheiat cu Primăria Râmnicu Vâlcea, să finalizeze lucrările în toamna lui 2012. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, conducerea liceului a fost nevoită să închirieze mai multe săli de la Universitatea “Spiru Haret” astfel încât procesul de învăţământ să se desfăşoare în condiţii normale.  

Din păcate, elevii vor fi obligaţi şi în primul semestru al anului şcolar 2014-2015 să facă naveta între liceu şi universitate, întrucât constructorul nu a reuşit să monteze tâmplăria. Din 2012 şi până în prezent firma constructoare a cerut de mai multe ori devansarea termenului pentru finalizarea investiţitie. Conducerea primăriei îi mai dă o şansă constructorului, deşi, la un moment dat,  primarul interimar al Râmnicului a vorbit despre rezilierea contractului cu societatea “Conexvil”.  

“Acum, termenul de finalizare al lucrărilor era 18 septembrie 2014, dar constructorul a cerut un alt termen, iar acest lucru depăşeşte orice limită. Nu mai credem în promisiunile acestuia şi, deocamdată, n-am semnat un act adiţional. Am luat în calcul şi rezilierea contractului, dar îi mai dăm o şansă în aşa fel încât să încheiem acest proiect în bune condiţii, fără a mai organiza o altă licitaţie. Aşteptăm tâmplăria şi sperăm să finalizăm cât mai repede măcar corpul 3, iar activitatea şcolară să se desfăşoare numai în liceu, nu peste stradă, în sediul Universităţii Spiru Haret”, a declarat primarul interimar Ion Gigi Matei. 

Societatea  „Conexvil” a intrat în insolvenţă în anul 2013. Firma nu a plătit penalităţi pentru faptul că nu a respectat termenul de execuţie al proiectului, deşi reprezentanţii primăriei au declarat, în nenumărate rânduri, că vor aplica sancţiuni de natură pecuniară pentru fiecare zi de întârziere.  Primăria a investit peste  trei milioane de euro în reabilitarea şi modernizarea C.N „Alexandru Lahovari”.

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri