Nordul judeţului Vâlcea s-a transformat pentru câteva zile în „raiul enduriştilor”. Aproape 500 de participanţi la ediţia din 2015 a Red Bull Romaniacs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurentii se vor intrece pe cele nai dificile trasee din nordul judetului Valcea. Foto arhiva Adevarul
Concurentii se vor intrece pe cele nai dificile trasee din nordul judetului Valcea. Foto arhiva Adevarul

Câteva sute de motociclişti din mai multe ţări se întrec în aceste zile pe cel mai dificil traseu de hard enduro din lume, în munţii din nordul judeţului Vâlcea. Competiţia Red Bull Romaniacs a ajuns în acest an la cea de-a 11-a ediţie.

Nu mai puţin de 480 de concurenţi din mai multe ţări, printre care şi România, s-au aliniat în această dimineaţă la linia de start a uneia dintre cele mai dificile competiţii de hard -enduro din lume. Concursul se desfăşoară în zona de nord a judeţului Vâlcea, pe raza mai multor localităţi de pe malul drept şi stâng al râului Olt. 

“Concurenţii tranzitează pe toată perioada raliului DN 7, DN7A, DN 7 D, DJ 703 (Brezoi, Malaia, Boişoara, Câineni, Racoviţa) după care îşi continuă  traseul pe drumurile strategice din munţii Lotrului. Poliţiştii vâlceni vor asigura măsurile de ordine specifice în cazul unor astfel de competiţii sportive pe toată perioada desfăşurării evenimentului. Pe parcursul deplasării pe drumurile publice ( atât în cadrul concursului, cât şi în afara competiţiei),  motocicliştii au obligaţia să respecte regimul legal de viteză şi regulile de circulaţie pe drumurile publice, dar facem un apel şi către conducătorii auto care tranzitează zona să respecte indicaţiile poliţiştilor şi restricţiile de circulaţie temporare care sunt instituite cu ocazia desfăşurării competiţiei”, precizează Alina Teodorescu, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Startul competiţiei sportive de hard-enduro s-a dat în oraşul Sibiu în data de 14 iulie, iar ultima zi de concurs este sâmbătă, 18 iulie 2015.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite