Noi restricţii de circulaţie pe Valea Oltului. Încep lucrările de consolidare a DN7, în zona unde s-au produs alunecări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de consolidare a drumului şi refacere a acostamentului vor începe săptămâna viitoare, dau asigurări reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea. Circulaţia rutieră va fi întreruptă în zonă atunci când se va turna beton pentru un nou zid de sprijin. De asemenea, traficul feroviar ar putea fi afectat întrucât muncitorii vor executa lucrări foarte aproape de calea ferată.

La începutul lunii februarie, un zid de sprijin de pe marginea DN 7 s-a surpat în dreptul localităţii Câineni.  

Alunecările de teren au afectat acostamentul drumului pe o lungime de 25 de metri, iar traficul rutier se desfăşoară în acest moment alternativ, pe sensul Sibiu-Râmnicu Vâlcea.

„S-a făcut o expertiză acolo, iar proiectul tehnic va fi predat zilele următoare. Sperăm ca lucrările să înceapă în a doua parte a săptămânii viitoare. Au fost alocaţi bani pentru intervenţia în regim de urgenţă pe acest drum, circulaţia va fi întreurptă temporar în momentul când se va turna beton. Nu avem posibilitatea să lărgim partea carosabilă pe sensul Sibiu-Râmnicu Vâlcea pentru că acolo avem un zid de sprijin”, spune Eugen Mănescu, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea.

Şeful SDN spune că nu ştie cât va costa intervenţia în regim de urgenţă pentru consolidarea porţiunii de drum afectată de alunecările de teren.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite