Liberalii vor regulament pentru repartizarea banilor. Cîlea ameninţă că rupe USL Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii au discutat aproape 30 de minute pe această temă. Foto Adevărul
Consilierii au discutat aproape 30 de minute pe această temă. Foto Adevărul

Şedinţă cu scântei în Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea după ce consilierii liberali i-au cerut preşedintelui Ion Cîlea aprobarea unei hotărâri prin care alocarea fondurilor către primării să se facă în baza unor criterii. Deranjat de iniţiativa colegilor de alianţă, Ion Cîlea a ameninţat, după şedinţă, că rupe USL Vâlcea.

Liberalii au cerut, prin vicepreşedintele Bogdan Pistol, ca repartizarea banilor să se facă în urma unei analize atente şi în baza unei hotărâri a CJ în care să fie specificate şi câteva criterii, respectiv punctaje. De exemplu, o comună ar putea fi punctată chiar şi pentru numărul de locuitori. 

Iniţiatorii proiectului cred  că o astfel de măsură ar conduce la o alocare obiectivă a fondurilor, nu pe criterii politice.

Iniţiativa i-a deranjat pe colegii de alianţă, aceştia reproşându-le liberalilor că ar fi trebuit să discute aceste aspecte într-o şedinţă USL Vâlcea sau măcar cu cei 89 de primari din judeţ.

„Noi avem o alianţă, suntem USL, nu era normal să discutaţi cu noi şi pe urmă să daţi publicităţii acel proiect? Nu aveţi voie să veniţi în CJ cu sigla PNL, aici suntem USL!”, a spus Ion Cîlea. 

Deşi fiecare parte a venit cu argumente pro şi contra, consilierii nu au ajuns la nicio înţelegere. Mai mult, proiectul nu va putea fi supus dezbaterii publice, aşa cum a solicitat Ion Cîlea,  întrucât aleşii  PDL şi PNL  au votat împotrivă. 

 După şedinţă, de supărare, preşedintele CJ a ameninţat că va rupe USL Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite