Început de an şcolar cu stângul: aproximativ 5 000 de elevi din Vâlcea, fără manuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Vâlcea, elevii de clasa I şi a II-a vor învăţa după manuale auxiliare. Foto Adevărul
În Vâlcea, elevii de clasa I şi a II-a vor învăţa după manuale auxiliare. Foto Adevărul

Elevii de clasa I din judeţul Vâlcea au găsit astăzi pe bănci, în loc de abecedare, doar câte o floare. Pentru că manualele digitale nu vor fi distribuite prea curând, părinţii vor fi nevoiţi să scoată bani din buzunare pentru manuale auxiliare.

Pentru a salva situaţia, învăţătorii şi părinţii au căzut de acord ca elevii să studieze după manuale auxiliare până când vor apărea cele digitale. La Şcoala Generală Nr. 10 din Râmnicu Vâlcea, acolo unde sunt înscrişi aproape 700 de copii doar în ciclul primar, s-au comandat deja abecedarele. 

„Am consultat mai multe oferte şi am ales-o pe cea mai bună. Am intrat şi pe internet, să vedem şi un abecedar modern, digital, să vedem cum e materia structurată, dar n-am găsit decât scuze, aşa că mergem pe caiete şi abecedarul de anul trecut, care e mai mult o carte de citit. Mâine, toţi copiii vor avea cărţile pe bănci, le-am fi avut chiar astăzi dacă nu aşteptam să vedem cum sunt structurate cele digitale.  Părinţii colaborează cu toate cadrele didactice şi au fost de acord să cumpărăm un abecedar, fiecare se aşteaptă la un preţ. Abecedarul costă în jur de 12 lei”, susţine Constantina Dumitriu, învăţător la Şcoala Generală NR. 10 din Râmnicu Vâlcea. 

Faptul că anul şcolar a început fără ca elevii să aibă după ce învăţa nu-i mai surprinde pe părinţi. 

„Nu ne miră faptul că Ministerul nu a rezolvat până acum problema manualelor, chiar ne aşteptam la o astfel de situaţie. Încercăm să facem noi ce trebuie şi mizăm pe faptul că doamna învăţătoare va reuşi să suplinească cumva lipsa manualelor”, spune Darius, tatăl unei eleve de clasa I de la Şcoala Nr.10. 

În total, aproximativ 2 760 de elevi din clasa I şi alţi 2 300 de elevi de a II-a, din judeţul Vâlcea, nu au manuale şcolare în acest moment. 

 Început de an şcolar cu stângul
 Început de an şcolar cu stângul
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite