FOTO Cum şi-a pierdut viaţa un bărbat prins în mijlocul unui scandal, în timp ce savura o bere pe terasa unui bar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finele săptămânii trecute, un scandal a izbucnit pe teresa unui bar din Ocniţa - Ocnele Mari, din judeţul Vâlcea. Un bărbat care n-avea nici o legătură cu incidentul a murit. Două persoane au fost arestate preventiv în urma acestei tragedii, iar o alta se află sub control judiciar.

GALERIE FOTO

În noaptea de duminică spre luni, 8 / 9 august, într-un local din Ocnele Mari - Vâlcea a izbucnit un conflict în momentul în care patronul barului a anunţat că se apropie ora închiderii. Era trecut puţin peste miezul nopţii când câţiva dintre clienţi s-au arătat deranjaţi de decizie şi au început să facă scandal. De aici până la bătaie nu a mai fost decât un pas. 

S-a distrus mobilierul, s-a aruncat cu sticle şi pahare, iar în mijlocul încăierării un om şi-a pierdut viaţa. Un client care nu avea nimic de-a face cu turbulenţii, venise să bea o bere la terasă. 

Când lucrurile au început să degenereze, s-a decis să-i convingă pe scandalagii să se potolească. Se cunoşteau cu toţii între ei, fiind din acelaşi sat. Numai că nu se ştie exact cum, în încercarea lui de a calma situaţia, a fost lovit şi a murit pe loc. 

Se pare că totul i s-ar fi tras de la nişte vorbe: „Am umblat şi eu mult cu moldovenii şi arabii, dar niciodată nu s-au luat de oameni aiurea”, ar fi spus victima făcând referire la poreclele a doi dintre agresorIi care a fost acuzaţi de moartea sa. 

   

Scandalagii au fost reţinuţi în aceeaşi noapte de poliţişti, pentru ca pe data de 9 septembrie să fie prezentaţi instanţei de judecată. Pe numele a doi dintre ei s-au emis mandate de arestare preventivă pentru vătămări cauzatoare de moarte, iar în privinţa celui de-al treilea suspect s-a luat decizia de a fi cercetat sub control judiciar pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Iorga Daniel Frederico şi Panduru Mihail (primul poreclit „Arabul”, iar cel de-al doilea „Moldoveanul” - n.r.) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi faţă de inculpatul Pîslariu Gheorghe sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice”, s-a transmis marţi, 10 august, într-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse: „La data de 09 septembrie, Daniel Frederico Iorga şi Mihail Panduru, aflaţi în stare de reţinere, au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea, care a admis cererea şi a dispus emiterea  mandatelor de arestare preventivă pe numele acestora pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, faţă de Gheorghe Pîslariu a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, de către procurori”.

Din probatoriul administrat reiese că „în dimineaţa zilei de 08 septembrie, în jurul orei 0:30, Daniel Frederico Iorga şi Mihail Panduru, acţionând conjugat, au exercitat acte de agresiune asupra victimei M.P.L., împrejurare în care cel din urmă a fost proiectat la sol suferind leziuni traumatice la nivelul capului, în urma cărora a survenit decesul acesteia”.

Anchetatorii au mai stabilit că şi Gheorghe Pîslariu, care făcea parte din acelaşi grup de turbulenţi, se face vinovat de „acte de violenţă exercitate asupra unei persoane de sex masculin”. În plus, s-a mai stablit şi că acesta „a distrus mai multe obiecte de mobilier situate pe terasa exterioară a barului din oraşul Ocnele Mari, judeţul Vâlcea şi a tulburat ordinea şi liniştea publică din zonă împreună cu ceilalţi doi inculpaţi”.

Cercetările au fost făcute de către ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. Ancheta va continua pentru a lămuri cauza sub toate aspectele.

Victima, în vârstă de 44 de ani, avea un copil mic şi urma să se căsătorească. Agresorii au vârste cuprinse între 24 şi 33 de ani. Şi despre victimă şi despre unul dintre agresori, cel care apare în pozele din Galeria Foto, localnicii spun că erau oameni de treabă, la locul lor. Ei cred că toată tragedia s-a produs pe fondul consumului excesiv de alcool.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite