Exerciţiu ISU la Horezu. Pompierii au simulat o intervenţie în caz de cutremur la Colegiul "Constantin Brâncoveanu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panică la Colegiul „Constantin Brâncoveanu” după ce pe holurile instituţiei de învăţământ a sunat alarma de cutremur. 12 persoane au fost rănite, iar mai mulţi elevi au fost evacuaţi cu ajutorul salvamontiştilor. Din fericire, totul a fost doar un exerciţiu coordonat de ISU Vâlcea.

Potrivit scenariului, în zona Vrancea s-a înregistrat un cutremur de 7,4 grade pe scara Richter, seismul fiind resimţit şi în judeţul Vâlcea. Cele mai mari distrugeri s-au înregistrat în zona liceului din Horezu si, la scurt timp după ce a sunat alarma, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeriei, Poliţiei şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă. În urma cutremurului, 12 persoane rănite au necesitat îngrijiri medicale şi au fost transportate la spital.

De asemenea, mai mulţi elevi au fost ajutaţi de salvamontişti să coboare în siguranţă, cu autoscara, de la etajul al treilea al clădirii. Din cauza seismului s-a produs o avarie la reţeaua electrică, iar pompierii s-au luptat minute întregi să stingă un incendiu izbucnit în laboratorul de informatică.  

Exerciţiul a avut drept scop testarea capacităţii de reacţie a forţelor participante la intervenţie în situaţii de urgenţă generate de cutremur de mare intensitate, pentru salvarea persoanelor.

image
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite