După ani de aşteptare, 25 de familii din Băile Govora vor primi locuinţe ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii vor primi cheile apartamentelor în luna septembrie. Foto Adevărul
Tinerii vor primi cheile apartamentelor în luna septembrie. Foto Adevărul

Tinerii vor primi câte un apartament într-un bloc construit recent de primărie, chiar la intrarea în staţiunea Băile Govora. Autorităţile locale intenţionează să le ofere câteva locuinţe de serviciu medicilor şi poliţiştilor care îşi desfăşoară activitatea în Govora.

Numărul solicitanţilor este destul de mare, alte câteva zeci de familii au depus acte la primărie pentru a primi o locuinţă socială. 

„Până la începutul toamnei, 25 de familii se vor putea muta în locuinţele ANL de pe strada „Tudor Vladimirescu”. Este o nevoie acută de locuinţe, cererea e din ce în ce mai mare, avem o listă de aşteptare în acest moment, cred că avem aproximativ 80 de solicitări”, declară primarul Mihai Mateescu.  

Şi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea în staţiunea vâlceană ar putea primi locuinţe de serviciu. Primăria intenţionează să le ofere câte un apartament într-un bloc ce se va construi cu fonduri europene. 

„Vrem să mai construim şi alte locuinţe pentru tineri, cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.  Ne-am gândit să ridicăm locuinţe şi pentru specialişti: medici, poliţişti, jandarmi, ingineri. Vor fi un fel de locuinţe de serviciu, vom încheia contracte cu nişte condiţii ferme, pe care le vom supune dezbaterii Consiliului Local. Cred că oraşul va deveni mai atractiv pentru aceşti specialişti care în acest moment fac naveta. În plus, se va dezvolta şi turismul”, mai spune edilul din Govora. 

Printre cei care au primit deja locuinţe de serviciu se numără câteva cadre didactice care predau la liceul din staţiunea Băile Govora.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite