Constantin Ploscaru, chirurgul care l-a atacat cu bisturiul pe şeful Secţiei Chirurgie din cadrul Spitalului de Urgenţă Vâlcea, liber să iasă în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Ploscaru. FOTO Facebook
Constantin Ploscaru. FOTO Facebook

Chirurgul Constantin Ploscaru are voie să  părăsească domiciliul, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea înlocuind măsura preventivă dispusă în 18 ianuarie 2016, cu una mai blândă.

Astfel, începând cu data de 30 martie 2016, măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de Constantin Ploscaru a fost înlocuită cu măsura controlului judiciar. Adriana  Mărăcinescu Dinescu-avocata medicului vâlcean- a pledat suficient de convingător pentru ca judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea să dispună o măsură mai blândă faţă de  chirurgul  care l-a atacat cu bisturiul pe Emil Bărbulescu, şeful  Secţiei de Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Râmnicu Vâlcea.

Decizia Tribunalului Vâlcea a fost contestată de procurorul de caz, având în vedere că medicul care a folosit bisturiul în afara sălii de operaţie s-ar putea întâlni pe stradă, întâmplător, cu victima. 

Chirurgul vâlcean a fost concediat la începutul lunii martie, conform articolului 61 din Codul Muncii.  Potrivit legii, angajatorul poate desface contractul de muncă pentru motive care ţin de salariat, dacă acesta din urmă a fost arestat preventiv sau la domiciliu pentru o perioadă mai mare de 30 de zile. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite