Consilierii judeţeni au aprobat atribuirea licenţelor pentru transportatorii de persoane. O singură firmă a rămas fără un traseu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ARR trebuie să elibereze licenţele de transport până mâine. Foto arhivă Adevărul
ARR trebuie să elibereze licenţele de transport până mâine. Foto arhivă Adevărul

Consilierii judeţeni s-au întâlnit astăzi pentru a vota atribuirea licenţelor de traseu operatorilor care efectuează servicii de transport public de persoane în Vâlcea. O singură firmă din judeţ, respectiv Transmontana, nu va mai opera pe traseul Drăgăşani-Băbeni-Ocnele Mari-Ocniţa întrucât acesta nu a fost scos la licitaţie în luna decembrie.

Consilierii au votat fără a ridica obiecţii atribuirea licenţelor de traseu transportatorilor care efectuează curse regulate pe raza judeţului Vâlcea. Cu excepţia traseului Drăgăşani-Băbeni-Ocnele Mari-Ocniţa, toate celelalte rute au fost atribuite în urma licitaţiei naţionale organizate în data de 18 decembrie.

“Un singur traseu, este vorba despre 021, va fi ofertat operatorilor de transport în cadrul următoarei şedinţe de atribuire. Centrul Naţional de Management pentru Societate Informaţională a luat această măsură pentru că s-a introdus o acţiune în instanţă, se află pe rolul Tribunalului din Piteşti, iar traseul nu putea să intre în licitaţie. ARR va elibera licenţele de traseu însoţite de caietul de sarcini până mâine”, a precizat Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea.

Directorul firmei Transmontana a cerut în cadrul şedinţei să I se ofere posibilitatea de a transporta persoane pe traseul Drăgăşani-Băbeni-Ocnele Mari şi în 2014, până la organizarea unei licitaţii. Consilierii judeţeni au refuzat însă să aprobe atribuirea directă a acestui traseu deşi în cadrul altor şedinţe au făcut astfel de excepţii.

Pe ruta Drăgăşani-Băbeni-Râmnicu Vâlcea va avea licenţă de transport, începând cu 2 ianuarie 2014, firma Matdan. De asemenenea, societatea ETA S.A va asigura transportul pe traseul Râmnicu Vâlcea-Ocnele Mari-Ocniţa.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite