Audit în şcolile din Râmnicu Vâlcea: directorii trebuie să dea explicaţii despre contractele de deratizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria verifica daca lucrarile de deratizare s-au facut doar pe hartie. Foto arhiva Adevarul
Primăria verifica daca lucrarile de deratizare s-au facut doar pe hartie. Foto arhiva Adevarul

Primarul interimar Ion Gigi Matei a cerut un audit în şcolile de pe raza Municipiului Râmnicu Vâlcea, după ce mai mulţi directori au solicitat plata facturile restante pentru deratizare şi dezinsecţie.

Edilul din Râmnicu Vâlcea susţine că este anormal să I se ceară bani pentru deratizare în condiţiile în care,  pe prcursul anului şcolar 2014-2015, Consiliul Local a alocat fonduri suficiente pentru diverse lucrări în şcoli. 

“M-am trezit peste noapte cu o serie de solicitări din partea directorilor, să achităm noi facturi restante pentru lucrări de deratizare şi dezinsecţie. Acest lucru nu mi se pare corect, pentru că Primăria a alocat o grămadă de bani şcolilor, iar acum mă trezesc că n-au fonduri pentru deratizare. Niciun director nu mi-a spus că face astfel de lucrări până acum. I-am cerut domnului viceprimar Vasile Cocoş să întocmească o situaţie cu toate şcolile în care s-au făcut deratizări, să vedem şi noi cine sunt firmele care au primit contractele şi dacă s-au făcut într-adevăr aceste lucrări”, a declarat primarul interimar Ion Gigi Matei. 

În prezent, societatea administrată de primărie, Pieţe Prest, are contract de deratizare într-o singură şcoală din Municipiu, directorii celorlalte unităţi de învăţământ apelând pentru deratizare la diverse firme, unele de apartament. 

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri